Nederlander wint Future for Nature Award

3745
01 apr 2016

Wietse van der Werf, oprichter van actieorganisatie The Black Fish en Wildlife Air Service, is één van de drie winnaars van de Future For Nature Awards 2016. Hij krijgt de prestigieuze natuurbeschermingsprijs voor het realiseren van het grootste internationale netwerk van burgerinspecteurs op visserijgebied ter wereld.

Hiermee wil Van der Werf de illegale visserij aanpakken. Volgens hem is naar schatting is 40% van alle vis die in Europa verhandeld wordt, illegaal gevangen.

Veel vissoorten in de Middellandse Zee staan gigantisch onder druk, mede door deze vorm van misdaad, aldus van der Werf. De boosdoeners zijn geen kruimeldiefjes, maar goed georganiseerde criminele netwerken. De internationale beschermingsorganisatie leidde afgelopen maanden burgerinspecteurs op in Nederland. Al eerder gebeurde dat in Groot-Brittannië. Deze ‘visserij-spionnen’ hebben de afgelopen zomer de haven van Morecambe Bay, in Noordwest Engeland afgestruind, op zoek naar bewijzen tegen illegale kokkelvisserij.

The Black Fish is ruim vijf jaar geleden opgericht en is een van de snelst groeiende beschermingsorganisaties van Europa. Begonnen in Nederland, is de internationale actieclub nu al actief in 12 landen met 28 projecten.

Vrijdag 15 april ontvangt Wietse van der Werf de Future For Nature Award in Koninklijke Burgers' Zoo, een bedrag van 50.000 euro.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.