Veel vis op eerste selectie bootvissen

3329
04 apr 2016

Zondag 3 april 2016 vond de eerste selectiewedstrijd plaats van het bootvissen. Vanuit Scheveningen vertrokken de “Estrella” en de “Maartje” van rederij Vrolijk met 45 gemotiveerde bootvissers om op een rustige Noordzee de eerste dag te vervissen van de selectie voor het Nederlands kampioenschap bootvissen 2016. Het weer was uitstekend, want met weinig wind en later op de dag met een heerlijk zonnetje ontstonden er prima omstandigheden voor een spannende strijd. De vis werkte ook nog eens mee, waardoor de deelnemers zich in het zweet konden werken bij het vangen van veel (kleine, maar maatse) schar. Ook werden er weer enkele grote botten gevangen en een paar flinke schollen, maar de schar was veruit de meest gevangen vissoort.

Op de “Estrella” stonden twee groepen van 15 deelnemers en op de “Maartje” één groep. De vangsten ontliepen elkaar niet zo veel op de verschillende boten, maar “good old” Piet Buijk was deze dag super bezig. Hij wist op de “Maartje” maar liefst 93 maatse vissen te vangen, dertig meer dan de nummer twee op zijn boot Pim Troost. Arjan Stelwage werd op deze boot derde. Op de ”Estrella” aan bakboordzijde won Joop Schik met 63 stuks, voor Mark van Wanrooy en Peet Leentjes. Winnaar Joop wist als kers op zijn taart een griet van ongeveer 35 cm te vangen, die aardig doortikte in het totaalgewicht van zijn vangst. Op de “Estrella” stuurboordkant behaalde Frank van Schilt met 52 vissen het hoogste aantal punten, voor Jack Jurgens en Sjaak Verburg.

                       

De maatse (consumptie) vis wordt aan het eind van de dag gewogen en voor elke gevangen vis ontvangt de deelnemer 100 extra punten. Opgeteld levert dat een aantal punten op, waarna de deelnemers per boot geklasseerd worden. De klassementspunten geven dan na twee selectiedagen weer een totaalklassement op!

Maar de strijd is nog lang niet gestreden, want op 17 april is de tweede selectiedag en dan pas wordt bekend welke vijf deelnemers van elke boot over gaan naar het Nederlands Kampioenschap. De nationale selectie van vorig jaar, Sjaak Verburg, Eric Goosens, Piet Buijk, Ernest Ripson, John Soederhuisen en regerend Nederlands Kampioen Henri Karremans zijn al zeker van hun plaats, maar voor de resterende plaatsen zal op 17 april nog een fanatieke strijd losbarsten!


Uitslag 1e selectie bootvissen 2016



Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.