Vis TV afl. 7 silverdropshotten in Alkmaar gemist?

4750
11 apr 2016

Afgelopen zondag deden Ed en Marco in aflevering 7 van Vis TV Stad & Land ‘kaasstad’ Alkmaar aan. Behalve om de drukbezochte kaasmarkt staat de binnenstad ook bekend om de goede visstand. En laat die baarzen, brasems en blankvoorns nou op een hele leuke, actieve manier te vangen zijn: ‘silverdropshotten’; oftewel dropshotten op witvis! Kijk de hele uitzending nu gratis online terug.

Bekijk hier de promo:
Bij aankomst in het oude stadscentrum van Alkmaar is het al een drukte van jewelste: gelijktijdig met de opnames vindt ook de eerste kaasmarkt van het jaar plaats. Ed en Marco banen zich met hengels en toebehoren een weg door de kaasdragers – met hun kenmerkende, spierwitte pakken en gekleurde hoeden – en drukbezochte kraampjes. Dat levert nieuwsgierige blikken van het winkelend publiek en de massaal aanwezige toeristen op. Zeker als de presentatoren midden in het centrum neerstrijken om aan een van de vele stadsgrachten te gaan vissen.

‘Silverdropshotten’

Marco begint de dag met de dropshothengel. Hiermee gaat hij ‘silverdropshotten’: een techniek waarbij mestpieren of maden worden aangeboden boven een licht dropshotloodje. Via het gevoelige hengeltopje voel je of je beet hebt. Het is dus eigenlijk een beetje ‘roofvissen op witvis’. Deze vistechniek is uiterst effectief. Al snel begint de top van Marco heftig begint te tikken en is de eerste vis een feit.

De ‘bolo’

Ed kiest in eerste instantie voor zijn vertrouwde ‘bolo’: een lange bolognesehengel. Terwijl een ‘punter’ – een authentiek houten bootje beladen met kazen – voorbij vaart, gaat zijn trosje maden onder een licht pennetje te water. Dat levert ook bij Ed al snel de eerste aanbeet en een leuke blankvoorn op. Toch schakelt ook Ed even later over op het silverdropshotten. Die techniek blijkt toch net wat meer vis op te leveren. Wat deze struintocht langs de grachten allemaal nog meer oplevert, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL 7.


De binnenstad van Alkmaar herbergt een uitstekende visstand

Vis TV Next


In Vis TV Next staat deze keer de jeugdige roofvisgids Aiso Lycklama A Nijeholt (19) in de schijnwerpers. Presentator Ties Ittmann bezoekt hem aan de oevers van het polderwater bij het Friese Oostmarsum. Daar vertelt Aiso – terwijl het kunstaas achter zijn visboot aan wordt gesleept in de hoop op een mooie snoek – hoe hij in het ‘visgidsenwerk’ is gerold en hoe hij beginnende, maar ook gevorderde roofvissers op weg helpt.


Visgids Aiso Lycklama A Nijeholt (19) in Vis TV Next

Herhaling en Vis TV After

Aflevering 7 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7. Dit nieuwe seizoen van Vis TV, genaamd ‘Stad & Land’, telt in totaal 12 afleveringen en wordt tot 15 mei iedere zondagochtend om 09.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Na elke uitzending gaan Ed en Marco op www.vistv.nl in het onderdeel ‘Vis TV After’ dieper in op de gebruikte technieken en materialen. Kijk voor meer informatie en het direct na de uitzending online terugkijken op www.vistv.nl.

De uitzendingen van dit nieuwe seizoen Vis TV Stad & Land worden vanaf 22 mei t/m 7 augustus ook nog iedere zondag om 09.30 uur op RTL 7 herhaald.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide