Landelijke controledagen 2016

5987
18 apr 2016

Om in ons land te mogen vissen, dienen sportvissers over de juiste visdocumenten (VISpas) te beschikken en zich aan de regels te houden. Om hierop toe te zien, zullen de komende periode daarom weer de landelijke controledagen plaatsvinden.

De exacte data van deze dagen worden niet aangekondigd: de regels moeten altijd worden nageleefd en ook na deze dagen zullen nog geregeld (gezamenlijke) controleactiviteiten plaatsvinden.

De controle vanuit de sportvisserijorganisaties – met ruim 1.300 controleurs en ongeveer 125 BOA’s – werkt: het aantal sportvissers neemt al jaren toe, terwijl het aantal overtredingen juist afneemt. Daarom is het belangrijk om te blijven controleren en handhaven.

Het contactmoment bij de controle is tevens een gelegenheid voor voorlichting over de sportvisserij en het beantwoorden van vragen over bijvoorbeeld de VISpas, MeeVIStoestemming en VISplanner.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.