Jeugd en dames massaal naar federatieve wedstrijdclinics

3036
22 apr 2016

Afgelopen weekend stroomden kinderen en dames van alle leeftijden massaal naar de waterkant. Clinics in de regio om deze doelgroepen te laten kennismaken met wedstrijdvissen. Daar kwamen ruim honderd kandidaten op af. Op maar liefst zeven verschillende locaties werd hen de beginselen van het wedstrijdvissen bijgebracht. En niet door de eersten de besten.


In Limburg kregen de twaalf leergierige wedstrijdvissers in de dop bijvoorbeeld te maken met leermeesters Jo Adriolo en Ramon Pasmans. Er werd gezamenlijk materiaal opgebouwd, voer gemaakt en de deelnemers kregen uitleg over de verschillende manieren van vissen. Oefening baart kunst en daarom werd er uiteraard afgesloten met een lekker potje vissen. Al met al een zeer leerzame dag.


     
Clinic Limburg


In de regio van Sportvisserij Zuidwest Nederland werden zelfs drie clinics georganiseerd. Met een totale opkomst van ruim veertig deelnemers de klapper van het weekend. Toppers als Jan van Schendel en Luciën de Rade verzorgden daar eenzelfde soort dag als in Limburg. Leren en oefenen stonden centraal en de talenten gingen naar huis met een nieuwe ervaring. Ditzelfde gold ook voor de deelnemers in de stad Groningen (tien deelnemers) - waar Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe haar clinic verzorgde - en regio Sportvisserij Midwest Nederland (zevenentwintig deelnemers).


In het midden van het land namen de fanatieke vrijwilligers van Hengelsportvereniging WHV De Karper het heft in handen. Ze organiseerden voor alle jeugd onder twintig jaar en dames van alle leeftijden en clinic in Winterswijk. Daar kwamen bijna twintig talenten op af, waaronder kinderen van omliggende verenigingen. Ondersteund door bondscoach Stefan Verhoeven werd het daar een enthousiaste en leerzame dag. 

Clinic Eindhoven

De deelnemers hebben nu kunnen ruiken aan het echte werk en geleerd van de groten der aarde. Wil je echt wedstrijden gaan vissen? Meld je dan met je team (vier personen) aan voor de Nationale Teamcompetitie Dames en U20. Deze start het weekend van 28/29 mei in Almere. Klik HIER voor meer informatie. Bij vragen kun je contact opnemen met je federatie of Sportvisserij Nederland. De deadline voor aanmelden is verlengd tot uiterlijk vrijdag 13 mei 2016. Wees er dus snel bij en doe mee!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide