Stormachtig begin WK Korpsen Kust

2795
26 apr 2016

Ondanks de lastige omstandigheden en harde wind hebben de twee Nederlandse teams de eerste dagen van het WK Korpsen Kust in België goed gepresteerd. Het korps van HSV De Edelkarper pakte de tweede plaats en HSV Groot Rotterdam werd vijfde na de eerste wedstrijddag.

De eerste trainingsdag afgelopen zondag verliep erg winderig, waardoor de zee erg ruw was. Toch wisten beide wedstrijdteams een 6e (HSV De Edelkarper) en 8e (HSV Groot Rotterdam) plaats te behalen van de in totaal 16 deelnemende teams. Eric Goossens (HSV De Edelkarper): “De wind gooit momenteel roet in het eten en het is daarom ook niet wild met de vangsten, die voornamelijk bestaan uit bot, schar, wijting en een enkel scholletje.”

Tijdens de eerste wedstrijddag trok de wind zelfs nog verder aan tot stormachtig wat de visserij nog meer bemoeilijkte. Desondanks behaalde het korps van De Edelkarper een knappe tweede plaats. “Een paar zeebaarzen gaven de doorslag en daarom eindigde we achter een van de Belgische teams”, aldus Goossens. Ook team Groot Rotterdam viste zich niet onverdienstelijk naar een vijfde plek. “We zullen de visserij van dag tot dag moeten bekijken en zorgen dat iedereen zijn visje blijft vangen”, besluit Goossens vooruitblikkend op komende dagen.

Remco Geuze was na de eerste wedstrijddag de beste Nederlander met een 7e plaats in het individueel klassement.

Uitslag individueel 1e wedstrijddag
Uitslag Korpsen 1e wedstrijddag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide