Vis TV: spinnen en feederen aan de IJssel (video)

14398
23 dec 2016

Komende zondag reizen Ed en Marco in de herhaling van de twaalfde en laatste aflevering van Vis TV Stad & Land af naar de IJssel bij Brummen. Op de grens van Gelderland en Overijssel probeerde het duo in het eerste ochtendlicht met kunstaas roofblei te verschalken. Daarna schakelden ze over op feederhengels en vormt witvis de target.

Bekijk hier de promo:
Bij het krieken van de dag arriveren Ed en Marco aan de heerlijk rustige oevers van de Gelderse IJssel. Deze hard stromende rivier met een drukke beroepsvaart kent een goede visstand. De rivier staat vooral bekend om het goede bestand aan winde, brasem, barbeel en roofblei. Om laatstgenoemde vissoort te foppen, begint het duo met spinhengels en kleine plugjes. Hoewel ze krib na krib uitwerpen, geeft Aspius aspius helaas geen teken van leven. Tijd om de feederhengels uit het foedraal te halen en over te schakelen op plan B.

Feedervissen

Ed en Marco gebruiken hiervoor stevige feederhengels: zogenoemde ‘heavy feeders’ voerkorven tot wel 100 gram weg kunnen zetten. Alleen deze zware korven blijven goed liggen in de harde stroming. Voordat de presentatoren starten met vissen, worden echter eerst een paar korven voer naar de stek gebracht, zodat de tafel is gedekt voor passerende witvis. Daarna worden de hengels beaasd met maden, ingeworpen en op speciale feedersteunen schuin omhoog gericht. Nu is het wachten tot de gevoelige feedertop gaat ‘tikken’.Verkassen

De op het eerste oog veelbelovende stek brengt naast een aantal verdwaalde voorns helaas niet de aanbeten waar vooraf op was gehoopt. Het duo besluit daarom naar de overkant van de rivier te verkassen met het veerpontje. Ook de vistechniek wordt gewijzigd: mini-pellets als aas en wat langere onderlijnen. Of deze nieuwe stek en aanpassing van aas en techniek wel goed vis opleveren, zie je komende zondag vanaf 09.30 uur op RTL7.

Vis TV Next

In Vis TV Next – het vaste tussenblok voor de jeugd – gaan presentatoren Robert de Wilt en Ties Ittmann dit keer samen op pad: struinend karpervissen, wat hun favoriete visserij is. Dat is namelijk een hele leuke, laagdrempelige en goedkope manier om succesvol op karper te vissen – zeker in het voorjaar en de zomer. Gewapend met slechts een hengel, net, onthaakmat, kleine rugzak en wat maïs en hondenbrokken laten Robert en Ties zien dat karpervissen echt niet per se een zaak is van rodpods, nachtvissen, bivy’s en kilo’s boilies. Het kan veel leuker en spannender!

Aflevering 12 van Vis TV is komende zondag vanaf 9.30 uur te zien op RTL 7.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.