Doneer voor de Arkervaart

4586
24 mei 2016

Hengelsportvereniging Hoop op Geluk is met een symbolische visuitzet in de Arkervaart op mei een crowdfundingactie gestart. Het doel is om voldoende geld bij elkaar te halen voor de aanleg van een groot wedstrijdtraject aan de Arkervaart.

Dirk Wever, voorzitter van HSV Hoop op Geluk: "De sportvisserij is na voetbal en tennis de grootste sport in Nederland. Toch houden overheden niet altijd rekening met de belangen van sportvissers. Dat komt ook doordat de sportvissers doorgaans 'verspreid' zitten en de hengelsport daarmee soms vrij onzichtbaar is."

De bedoeling is dat langs het wedstrijdtraject aan de Arkervaart met vissteigers straks meer dan honderd vissers zitten. Wever: "Door dit wedstrijdtraject aan te leggen, willen we als vereniging een goed zichtbaar wedstrijdveld creëren. Zodoende laten we veel beter zien hoe groot en mooi onze sport is."

Ambassadrice

Anja Groot, wereldkampioen zoetwatervissen bij de dames, is ambassadrice van het project. "Een wedstrijdtraject langs de Arkervaart is heel belangrijk. Vrijwel iedere gemeente investeert in voetbal-, tennis en hockeyvelden. Laten we ons daarom met z'n allen sterk maken voor zo'n wedstrijdveld voor sportvissers", aldus Groot.


Anja groot in actie op het WK Dames in 2015

Met zoveel sportvissers moet het volgens Wever lukken om voldoende geld in te zamelen. "Doneren kan tot juli via www.hoopopgeluk.nl. Donateurs maken bovendien kans op leuke prijzen, zoals een volledig verzorgde visdag met een visgids, vissen in de Berenkuil te Nijkerk en nog veel meer", besluit de voorzitter.

Bron: Hét Visblad juni 2016

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.