Meerlanden Boot 2016 gaat starten

3612
27 mei 2016

Vandaag vrijdag 27 mei 2016 gaat de interlandwedstrijd boot tussen België, Duitsland, Nederland en het organiserende land Luxemburg van start

Gisteren is er door alle landen getraind en er werd veel vis gevangen. Schar en wijting vormen de hoofdmoot , een enkele bot of schol maakte de vangt wat meer divers. De vis hoeft gelukkig maar 20 cm te zijn, want de wijtingen halen de wettelijke Nederlandse maat zelden. Niet erg omdat er volgens het catch en releasesysteem wordt gevist. Elke visser krijgt een ruime emmer met water om zijn vis in te doen en binnen enkele momenten wordt de vis gecontroleerd en levend teruggezet. 

Het Nederlandse team bestaat uit Eric Goossens, Arjan Rijnberg, Mark van Wanrooij, Pim Troost, Hans Willemse en coach Henri Karremans. De wedstrijd duurt twee keer 150 minuten met daartussen een pauze van een uur om te lunchen. In tegenstelling tot op het Wereld Kampioenschap Boot mag er bovenhands geworpen worden. 

    

De deelnemers krijgen echter maar 8 ons pieren en een pond mesheften. Donderdag heeft het Nederlands team geoefend zo zuinig mogelijk met het aas om te gaan. Dit kregen ze prima voor elkaar dus dat belooft wat voor de eerste wedstrijddag. 

Het team heeft er veel zin in en gaat er vol goede moed tegenaan.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.