Meerlanden Boot podium kleurt oranje!

3547
30 mei 2016

Nederlandse team, bestaande uit Eric Goossens, Arjan Rijnberg, Pim Troost, Mark van Wanrooij en Hans Willemse heeft de Meerlanden Boot 2016 op zeer overtuigende wijze gewonnen. In het landenklassement behaalde dit team de eerste plaats en ook individueel was het goud, zilver en brons voor Nederland.
Nederlands team doet goede zaken op eerste dag Nationscup

De deelnemers uit België, Luxemburg, Duitsland en Nederland hebben een spannende wedstrijd van de eerste wedstrijddag gemaakt. Veel vis, voornamelijk wijting en schar, maar ook enkele botten, twee haaitjes, een tong en een prachtige zeebaars werden uit het water in de buurt van de ZBJ-boei getoverd. 

Met het catch and release-systeem konden alle vissen, inclusief de mooie zeebaars van de Belg Ronnie Cleijmans, binnen enkele momenten teruggezet worden. Dat het meten allemaal zo snel kan gaan heeft te maken met het inzetten van meer controleurs, die erop toe zagen dat elke vis uit de emmer met vers water netjes behandeld werd. 

Dit catch- en releasesysteem werkt als volgt: voor elke vissoort staat een vast aantal punten, mits de vis 20 cm groot is. Voor steenbolk en wijting krijgt een deelnemer bijvoorbeeld 1 punt, voor een schar 2 punten, bot en schol 3 punten, voor speciale vissen als kabeljauw en zeebaars 5 punten en de haaitjes leveren 10 punten op. 

      

Het Nederlandse team had een prima dag! Arjan Rijnberg en Eric Goossens, Mark van Wanrooij en Pim Troost behaalden een eerste plaats in hun sector. Hans Willemse pakte een tweede sectorplaats, waardoor Nederland in ieder geval de eerste dag overtuigend gewonnen heeft. Het Belgische team behaalde de tweede plaats voor Luxemburg en Duitsland.
Individueel had Arjan Rijnberg de meeste punten, Eric Goossens en Mark van Wanrooij volgenden. Pim Troost staat op een voorlopige 5e plaats en Hans Willemse 6e. Nederland strijdt dus op alle fronten mee. 

Maar de “beker” is nog niet binnen. Zaterdag is de tweede en laatste dag en Nederland moet gelijke tred blijven houden met België. De inzet van het team is voortreffelijk en we geloven in een goede afloop. Winnen van dit sterke Belgische team, de Egelgemse Zeevissers met Ronnie Cleymans en Werner Boogeart is niet eenvoudig. 


 The winner takes it all 

Ook de tweede dag van de Nationscup, ook wel de Meerlanden bootviswedstrijd genoemd, is voor het Sportvisserij Nederland team uitstekend verlopen. Al was onze start niet geweldig. Maar met het verstrijken van de wedstrijd wisten we de tellende scharren, wijtingen en botten toch weer te vangen. Er werd enorm veel vis gevangen, zelfs vier vissen aan drie haken kwam regelmatig voor. Voor sommige deelnemers was het spannend of ze wel toe zouden komen met het door de organisatie verstrekte aas. Zuinig beazen was het devies!

De meeste vissen in totaal werden opnieuw gevangen door Arjan Rijnberg, die daarmee de overwinning van gisteren opnieuw luister bijzette. Hij kwam aan 145 tellende vissen. In vangstpunten bleef hij daarmee de Belg Ronny Cleijmans met twee puntjes voor. De dagwinst veroverde Arjan met zijn voorlaatste draai, toen een hondshaaitje zich vergreep aan zijn pieren. 

      

Ook Eric Goossens had een prima dag. In de laatste twee uur kwam hij uit een geslagen positie terug naar vakwinst, waardoor hij in het algemeen klassement op de tweede plaats bleef. Voor de derde plaats was het erg spannend. Hans Willemse behaalde vandaag een ook een prima sectoroverwinning met 127 vissen, maar hij was gisteren tweede in zijn sector, waardoor hij niet meer op het podium kon komen.

Om de uitslag niet meteen vrij te geven werd er geen captainsmeeting gehouden en zat iedereen uit te kijken naar de prijsuitreiking. Het voor iedereen een verrassing dat Mark van Wanrooij toch nog de derde plaats individueel opeiste, omdat hij nipt met één puntje verschil ook nog zijn sector won.

We wonnen dus met het land en de eerste drie plaatsen, het podium, was voor het Nederlandse team. Nederland had overigens ook de tweede dag dik verdiend gewonnen met vier eerste sectorplaatsen en een derde plaats.


Luxemburg, organisator van deze wedstrijd, kon tevreden zijn over het verloop van de wedstrijd. Veel vis, enthousiaste deelnemers, perfect weer en een schipper die zijn best deed om de deelnemers vis te laten vangen. Er zijn op twee dagen meer dan 4000 vissen gevangen. Ook daarom waren alle landen uitermate tevreden. Volgend jaar vindt de Nationscup plaats in België.

Einduitslag Meerlanden Boot 2016 - Landen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.