Roofviswedstrijden steeds populairder

4206
30 mei 2016

Op het zoete water was het wedstrijdvissen lange tijd het domein van de witvissers. De laatste jaren heeft het wedstrijdelement in de roofviswereld echter ook vaste voet aan de grond gekregen. Bij roofviswedstrijden gelden strikte regels vanwege het welzijn van de vis.

Wedstrijdvissen is een belangrijk onderdeel van de sportvisserij. Allereerst is het leuk om je vaardigheden te meten met andere vissers en brengt het competitie-element extra spanning met zich mee. Verder zorgt het wedstrijdvissen voor veel positieve publiciteit. Zeker de grote internationale wedstrijden trekken veel toeschouwers en genereren de nodige media-aandacht.

Onze topvissers kunnen zich tegenwoordig bovendien meten met de beste vakbroeders ter wereld. Het wedstrijdvissen is in ons land inmiddels zo professioneel georganiseerd dat Sportvisserij Nederland is toegetreden tot Het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF).


Bron: Hét Visblad - juni 2016


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.