Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen 2016

4460
30 mei 2016

Het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen voor Dames en Junioren 2016 werd zaterdag 28 mei vervist. Op het hoogste podium mochten Daan Kusse (U16) van HSV Westkapelle, Mart Verhage (U21) eveneens van HSV Westkapelle en Susan Stuijts, HSV Streijenvissers plaatsnemen.
Zaterdag 28 mei 2016 vond op het prachtige strand van Domburg het Open Nationaal Kampioenschap Kustvissen voor Dames en Junioren U16 en U21 plaats. Ter hoogte van overgang de Zeven Golven werd het parcours uitgezet. Met een prima getijde, van half laag water naar laag en een uurtje opkomend water begonnen 14 dames, 27 junioren U21 en 10 Junioren U16 om 11:00 aan hun wedstrijd.

Er werden het eerste uur direct een aantal scholenbaarsjes gevangen en enkele botten, waaronder een paar mooie dikkertjes en een paar goudharders waarvan Kristel Verhage er één ving van 51 cm. Francis Daane bij de Dames trok lekker door maar viel in het 3e uur stil waardoor de gelouterde Kristel Verhage, Clarinda v/d Zande en Susan Stuijts aan een inhaalrace begonnen.
   
Goed was te zien dan na een ernstige ziekte Elaine Vredenburg weer helemaal gezond aan de waterkant te vissen staat, mist nog wat ritme maar dat komt goed, de klasse straalt er in ieder geval nog van af. Het 3e en vierde uur werden de vangsten beter en vooral scholenbaarzen kwamen met regelmaat uit het water.

      

Susan Stuijts van HSV de Streijenvissers stond op een prima plek rechts naast de palenrij en de ervaren Susan hoef je niet uit te leggen waar de vis zich ophoudt. Susan viste zich gedecideerd met 11 vissen en 254 cm. naar het de eerste plaats. De dikke goudharder die Kristel Verhage ving was net niet voldoende om het kampioenschap binnen te halen en met 9 vissen en met 249 cm. viste deze kanjer van HSV Westkapelle zich naar het zilver. Clarinda v/d Zande was een klasse apart in het slechtste vak en won onbedreigd met 12 vissen en 195 cm. haar vak. De voor de Oosterschelde vissers uitkomende alleskunner kreeg met haar prestatie het brons omgehangen.

   
Dames                                                                                        U21

Bij de U21 junioren ging de strijd tussen clubmaatjes Mart Verhage en aanstormend talent Ivan Gabrielse van HSV Westkapelle, Stef Houweling, Stijn de Wild, Lars Rombouts, Erik Hollestelle, Marco Marijs en Mike Spee. Uiteindelijk ging Mart Verhage van HSV West Kapelle met 14 vissen 270 cm. er met de titel vandoor. Clubgenoot Ivan Gabrielse werd tweede met  11 vissen en 269 cm, slechts 1cm minder dan Mart.Tussen al het Zeeuwse geweld, presteerde “noorderling” Stef Houweling van HSV de Snoek uitstekend. Stef ving 10 vissen met een totale lengte 260 cm en behaalde hiermee de derde plaats.

                                                   
                                                    U16

Bij de U16 junioren was het Daan Kusse van HSV Westkapelle die alles en iedereen achter zich liet, inclusief de dames en de “grote broers”,  met 18 vissen en 435 cm. Verdiend Open Nationaal Kampioen. Achter Daan op ruime afstand pakte Tino Ocke van HSV EGHV met 10 vissen en 235cm. het zilver. Pedro van Sluijs mocht de bronzen plak in ontvangst nemen van Commissaris Zout Ron Gatowinas.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.