WK Sportvissen Veteranen in Tsjechië

3820
31 mei 2016

Vrijdag 3 en zaterdag 4 juni a.s. wordt onder auspiciën van de Confédération de la Pêche Sportive, kortweg CIPS, het Wereldkampioenschap Sportvissen voor Veteranen gehouden. Wedstrijdwater is de rivier de Labe bij het Tsjechische Pardubice.

Een WK waaraan ook Sportvisserij Nederland traditioneel deelneemt met een team. Dit keer bestaande uit Hennie van der Bruggen, Joop Jansen, Dick Kruise, Tonny van Osch en Theo Pelgrim.

Vijf gelouterde en meermalen ook gelauwerde wedstrijdvissers waaronder ex-kampioenen die onder begeleiding van coach Willem Raven en assistent coach Jan Krabbendam onze Nederlandse driekleur zo hoog mogelijk zullen proberen te houden. Geen eenvoudige opgave zo ver verwijderd van onze thuiswateren en met zware concurrentie uit landen als Engeland, Frankrijk, Hongarije en natuurlijk het thuisvissende Tsjechië. Maar, tegelijkertijd ook weer geen visserij die ons volkomen vreemd is.

Zo bestaat de visstand in de rivier voor een belangrijk deel uit witvis waaronder brasem, maar is de kans op karper zeker niet ondenkbaar. Vandaar dat onze mannen zich al een poos hebben bekwaamd in het vangen van deze sterke vissoort in Nederlandse vijvers. Natuurlijk niet het zelfde als een stromende rivier, maar voldoende om te weten hoe je zo’n vis aan de vaste hengel dan wel de matchhengel temt.

Bij dit WK is het reglementair namelijk alleen toegestaan om te vissen met dobbers. En, dan kom je doorgaans uit bij de vaste hengels tot de maximaal toegestane lengte van 11,5 meter en werphengels voor de dobber zoals de matchhengel en de bolognese-hengel (bolo).

Daags voor het WK is er gelegenheid om te trainen op het wedstrijdparkoers en vindt op donderdag de officiële training plaats waaraan iedereen verplicht mee moet doen. Tegelijk met de veteranen wordt ter plekke ook het Wereldkampioenschap Sportvissen voor Gehandicapten, maar daaraan neemt ons land (nog) geen deel.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.