Zeebaars 1 wint, haaien geven geen doorslag

2704
27 jun 2016

Zaterdag 25 juni waren de stranden op Walcheren het toneel van de tweede wedstrijd van de PENN Korpscompetitie 2016 onder auspiciën van Sportvisserij Nederland.. Dit is de eredivisie onder de vissers die vanaf het strand hun wedstrijden in teamverband vissen. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen en samen met de nummer twee deelnemen aan het Wereldkampioenschap Korpsen Kustvissen 2017. Het is dus geen wonder dat er door de 34 deelnemende teams al fanatiek was getraind om op de wedstrijddag zelf een goed resultaat neer te kunnen zetten.
Het parcours was uitgezet door HSV De Krabbe. Eén vak van 34 vissers stond aan de Joossesweg, de andere vier vakken met 136 vissers op het strand tussen Westkapelle en Domburg. Veel verschillen in vangsten bleken er echter niet te bestaan. Overal was het zoeken naar de juiste afstand waar de vis zich ophield. Doorgaans waren dat vissen tot circa 20 centimeter. Uitzonderingen waren er echter ook in de vorm van enkele fraaie tongen en zelfs een gulletje! Uiteindelijk zouden vrijwel alle vissers ook vis vangen.

De individuele verschillen waren echter groot. In de meeste vakken waren het tweegevechten. Zo ging in vak A Martijn Westdorp van Korps 1 van HSV de Zeebaars vanaf het beginsignaal meteen aan de leiding en wist in het eerste uur al grote afstand te nemen met een serie scharren. Die afstand leek onoverbrugbaar, maar toen boog op stek A8 een hengel diep door. Dit was de stek van Remi Lindhout van het Spro Zeevisteam die even later een gladde haai van 89 cm wist te landen. Daarmee werd de toon gezet voor een inhaalrace die uiteindelijk in het voordeel van Remi uitpakte.
Ook zijn teamgenoot Remco Geuze wist in het D-vak een gladde haai te vangen, deze was precies 1 meter lang. Maar in de vakuitslag kwam Remco niet verder dan de 12e plaats.

           

Daarmee zijn twee belangrijke voorbeelden gegeven van de trend die deze wedstrijd kenmerkte. Je moest als teamlid ervoor zorgen dat je gemiddeld goed meedeed in je vak en dan was je verzekerd van een goede teamuitslag. Uiteindelijk won Korps 1 van HSV de Zeebaars afgetekend met een 1e, 2e, 4e en 5e vakplaats. Team Ahoy Yuki verzamelde bijna 2x zoveel punten en werd tweede, op de voet gevolgd door Westkapelle 1. Dit team revancheerde zich daarmee voor het debacle van de eerste wedstrijd en stijgt maar liefst 11 plaatsen in het tussenklassement. 

Op 3 september wordt de competitie vervolgd op de stranden van Groote Keeten. Voor de foto’s, complete uitslag en tussenstand, ga naar www.korpsvissen.nl

                                                         
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide