1 en 2 juli Meerlanden zoet op het EK parcours

2837
27 jun 2016

Patrick Broekhuizen, Wim Fuhler, Thijs Lupsen, Eddy Rijken, John Savelkoul (zie foto) en Frans van Berkel. Zij vertegenwoordigen op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli de Nederlandse vlag tijdens de Meerlanden Zoet in Almere. Op Savelkoul na een compleet andere ploeg dan de ploeg die over een maand op hetzelfde parcours Europees Kampioen wil worden. Toch geven de EK-gangers acte de présence langs de Lage Vaart. Maar dan als bankrunners.

Op de vraag waarom Jan van Schendel niet gewoon zijn EK-ploeg inzet tijdens de Meerlanden is hij glashelder: “Dit is nou eenmaal ons systeem. De jongens die nu zijn geselecteerd voor de Meerlanden verdienen die plek. We willen per jaar verschillende vissers aan het werk zien op internationaal niveau.” Toch zijn alle EK-toppers aanwezig in Almere. “De jongens die het op het EK moeten doen, zullen komend weekend bankrunnen. Of je nou vist of langs de kant toekijkt, de informatie die je inwint blijft hetzelfde”, aldus de bondscoach.

Vol vertrouwen

Van Schendel heeft het volste vertrouwen in zijn Meerlanden-ploeg: “Andere landen komen misschien wel met hun EK-team, maar mijn jongens hebben vorig jaar goed gepresteerd. Ik geloof zeker dat ze de strijd aankunnen.” Het deelnemersveld – met Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Duitsland – is een taaie. Toch heeft Nederland een schitterde palmares als het gaat om de Meerlanden-wedstrijd. Nederland won al menig keer, waarbij vorig jaar in het hol van de leeuw van gastland Duitsland. Onze Oosterburen zullen daarom gebrand zijn om hetzelfde kunstje hier te etaleren.

Kleine vis

Deze week traint de equipe van Van Schendel van maandag tot en met donderdag, waarna op vrijdag en zaterdag de officiële wedstrijd plaatsvindt. Volgens de bondscoach is er vooral veel kleine vis te vangen: “Tussen de 75 en 100 vissen per man per training is momenteel heel normaal.” Het belooft een mooi en spannend weekend te worden en een goede leerschool in aanloop naar het EK Zoetwatervissen op 23 en 24 juli. Op naar twee keer goud?!Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide