EK Almere: Wie doen er mee?

7376
04 jul 2016

Inmiddels hebben zich 26 landen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap Zoetwatervissen in Almere. Daaronder meervoudig wereldkampioen Engeland, maar ook toplanden als Frankrijk, Italië, Hongarije, Nederland (wereldkampioen 2014) en regerend wereldkampioen Tsjechië. Al gaat het deze keer niet om de wereldtitel, maar om populair gezegd het beste visland en visteam van Europa.

En, omdat het om een zogenaamde ‘lagelanden-wedstrijd’ gaat, zal het evenement zeker geen geheimen kennen voor bijvoorbeeld onze zuiderburen de Belgen met in hun midden absoluut topvisser Hans Slegers.

Vergeet ook niet dat Duitsland na een aantal mindere jaren een andere weg is ingeslagen wat betreft wedstrijdvissen wat hen afgelopen juni in Servië al de wereldtitel feedervissen opleverde. Een gevaarlijke outsider dus.

Kijken we echter naar Engeland met o.a. Alan Scotthorne, Will Raison en Sean Ashby, dan kun je haast geen sterker team en een grotere kanshebber voor goud voorstellen. Zeker Will Raison. Hij werd in 2009 tweede op het WK in Almere. Hij heeft dus nog wat recht te zetten en zal gebrand zijn op een goed resultaat.

Thuisvoordeel


Nederland heeft uiteraard het thuisvoordeel wat echter ook weer de nodige druk legt op de schouders van ‘onze’ Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans, John Savelkoul en de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven.

Vrijdag bij de verplichte officiële trainingswedstrijd en natuurlijk zaterdag en zondag als er echt om de ‘beste van Europa’ wordt gevist, kunt u in alfabetische volgorde kennis maken met de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Wales, Wit Rusland, Zweden en ten slotte Zwitserland.

Uiteraard zal het meeste publiek zich achter het afzetlint van de Nederlanders en genoemde toppers uit andere landen opstellen en/of diegene die goed zit te vangen. Vergeet dan vooral geen verrekijker of toneelkijkertje mee te nemen als u alle handelingen van de toppers tot in detail wilt volgen en een aantal meters achter de deelnemers een dobber wilt zien ondergaan.

Kijk voor meer informatie over het EK Zoetwatervissen op www.ekvissen2016.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.