Deze EK-voetballers kunnen weer gaan vissen

3055
30 jun 2016

Het EK Voetbal 2016 is in volle gang. Vanavond begint met Polen-Portugal de eerste kwartfinale. Of Cristiano Ronaldo – een van de vissende voetballers actief op het EK – weer volop kan gaan vissen, weten we na vanavond. Maar er zijn meer EK-deelnemers die vissen…

Zlatan Ibrahimovic bijvoorbeeld, die met ‘zijn’ Zweden al in de poulefase werd uitgeschakeld. Grote kans dat hij zijn ‘Ibacadabra’ op dit moment aan de waterkant inzet (foto). Ook Spanjaard David Silva kan na de uitschakeling van Spanje tegen Italië zijn vishobby weer rustig oppakken.


Zlatan Ibrahimovic met een mooie snoek


David Silva (rechts) heeft weer tijd om te vissen.

Datzelfde geldt trouwens voor Engelsman Wayne Rooney, die vlak voor het EK nog werd gespot terwijl hij met zijn gezin aan de waterkant vertoefde. Na de uitschakeling tegen IJsland afgelopen week, kan hij weer rustig gaan vissen. Kan Rooney meteen zijn voormalig nationaal teamgenoot Bobby Zamora om wat tips vragen.  

Over IJsland – tot nu toe dé sensatie van het EK – gesproken: van de 26-jarige ex-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson weten we dat hij zo nu en dan ook graag een hengeltje uitwerpt. En gezien de sportviscultuur die diep in de Noord-Atlantische c.q. Scandinavische maatschappij is verankerd, zal hij vast niet de enige van zijn team zijn. Komende zondag speelt hij in de kwartfinale met IJsland tegen Frankrijk en kan hij al dan niet zijn visplannen gaan beramen.

Tot slot zitten er in de teams van de overige nog deelnemende en reeds uitgeschakelde landen gegarandeerd spelers die wel eens vissen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de grote afwezige op dit EK. Precies: Oranje. Zowel Robin van Persie als Klaas-Jan Huntelaar zijn met regelmaat aan of op het water te vinden. En gezien onze afwezigheid op het EK, zal dat deze zomer niet anders zijn…


Robin van Persie had deze zomer (helaas) meer dan voldoende tijd om te vissen.


Klaas Jan Huntelaar, fervent sportvisser

Tòch een Oranje-EK


Oranje is dit jaar gelukkig wél aanwezig bij het EK Zoetwatervissen, dat van 18 t/m 24 juli in Almere plaatsvindt. Hopen dat ons nationale team daar – onder leiding van bondscoach Jan van Schendel – een podiumplaats weet te bemachtigen. Volg het op www.ekvissen2016.nl.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide