Zomerrubriek AD: Jan vist met politici

3377
14 jul 2016

Voor het Algemeen Dagblad gaat verslaggever Jan Hoedeman deze zomer elke week vissen met een politicus. Met Tweede Kamerleden en bewindslieden van het kabinet praat hij over het leven, de politiek en uiteraard ook over het vissen. ‘Vissen met Jan’ is een 9-delige reeks zomerinterviews in de zaterdageditie van het AD.

‘Vissen met Jan’ is tot en met begin september negen weken lang 2-pagina groot in de zaterdagkrant van het Algemeen Dagblad (AD) te lezen. De interviews worden afgenomen op het Scheveningse havenhoofd, terwijl de strandhengels van politiek journalist Jan Hoedeman – zelf een verwoed sportvisser – inliggen.

Dijsselbloem, Elias en Van Dam


In de krant van afgelopen zaterdag beet minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem het spits af (lees hier het interview). Komende zaterdag is het de beurt aan Ton Elias, Tweede Kamerlid voor de VVD. Verder maken o.a. ook Carola Schouten (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam hun opwachting in deze reeks zomerinterviews. 

Hoedeman: “Ik ben veel op het Binnenhof te vinden, de politici kennen me. Ze volgen me ook op social media. Als fanatiek sportvisser met voorliefde voor het zeevissen, plaats ik geregeld mijn vangsten op Facebook en Twitter. Je merkt toch dat dit de mensen in het Binnenhof triggert.”


Jeroen Dijsselbloem

Op zoek naar rust


De vangstfoto’s van Hoedeman blijken enthousiasmerend te werken bij de politici: “Door de dagelijkse politieke drukte zijn ze toch op zoek naar een stukje rust en balans.” Het vinden van kandidaten gaat Hoedeman dan ook goed af. “Ze vinden het prachtig om een keer te vissen, genieten er echt van om even in de zilte zeewind te staan, met de hengels in. Minister Dijsselbloem baalde zichtbaar toen zijn medewerker hem wees op de volgende afspraak in Den Haag. Dat was illustrerend”, aldus de journalist.


Jan Hoedeman, journalist en fervent sportvisser

Maar ook de andere politici reageren enthousiast. “Ik kan nog niet alle kandidaten verklappen, maar we hebben een hele aardige line-up staan voor een vissessie op het havenhoofd. Elke zaterdag komt er een voorbij in het AD”, besluit Hoedeman.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide