Nieuwe gezichten bij Sportvisserij Nederland

7073
15 jul 2016

Bij Sportvisserij Nederland hebben zich enkele wijzigingen voorgedaan in het personeelsbestand. Reden hiervan is het vertrek van een aantal medewerkers dat de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hun functies zijn ingenomen door nieuwe medewerkers.

(foto: David Vertegaal (51), belangenbehartiger)

Eind juni heeft de organisatie afscheid genomen van Jan Willem Wijnstroom. Als belangenbehartiger heeft hij zich jarenlang ingezet, met name voor het 'zoute water'. Hij heeft onder meer een sleutelrol vervuld bij de vertegenwoordiging van de sportvisserij in Brussel en is in die hoedanigheid mede vertegenwoordiger geweest van de EAA in de North Sea Advisory Council.

Afscheid van Jan Willem Wijnstroom
Jan Willem Wijnstroom is met pensioen

Zijn taken worden (deels) overgenomen door David Vertegaal (openingsfoto). David heeft in Wageningen Waterzuivering en watermanagement gestudeerd. Hij is al lange tijd in de waterwereld werkzaam en gaat zich nu onder meer inzetten om de zeesportvisserij te organiseren en te verbeteren.

Visdocumenten, regelgeving en controle


Vanaf 18 juli treedt Ruben Bil (25) in dienst als jurist. Hij studeerde af met zijn eindscriptie ‘Internationaal- en Europeesrechtelijke natuurbescherming in Nederland: een onderzoek naar de bescherming van Nederlandse diadrome trekvissen. Ruben gaat veel samenwerken met de huidige jurist Frans Boonstra aan lopende en nieuwe zaken zoals huurovereenkomsten.

Jurist Ruben Bil
Ruben Bil, onze kersverse jurist

Ook Frans Jacques is met pensioen gegaan, op 11 juli. Hij was jarenlang het aanspreekpunt voor verenigingen en leden voor de VISpas. Daarvoor was hij bij de voormalige OVB bedrijfsleider van het proefbedrijf in Beesd. Onder zijn leiding vonden onderzoeken plaats op het gebied van vis en visserij. Daarnaast werd er pootvis gekweekt. De laatste maanden heeft hij, na een dienstverband van ruim 42 jaar, zo veel mogelijk van zijn expertise overgebracht op andere collega’s.

Frans Jacques tijdens zijn afscheid
Frans Jacques gaat van zijn pensioen genieten

Zijn functie bij de afdeling Visdocumenten & Controle is overgenomen door Joost Stip (35). Hij zal samen met het team zorgen voor de ledenadministratie, ook van een groot aantal verenigingen.

Nieuwkomer Joost Stip
Joost Stip (35) versterkt de afdeling Visdocumenten & Controle
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.