Dag 1 Sharkatag veel wind en 6 haaien (VIDEO)

4927
13 jul 2016

Zes gevlekte gladde haaien én een rog: dat was vandaag de vangst , tijdens dag 1 van Sharkatag 2016. Dat lijkt misschien magertjes, maar deze speciale VIP-dag stond vooral in het teken stond van voorlichting over de Noordzeehaaien. Het weer was ruw, maar er is dapper gevist. De komende drie dagen wordt er hardcore gevist door de honderden sportvissers die zich voor Sharkatag opgaven.

De boot de Quo Vadis was vandaag spekkoper met vier prachtige haaien. 

Slechts een deel van de bijna 100 speciaal genodigden – verspreid over tien charterboten – heeft vandaag zelf gevist. Bovendien is er op deze ‘netwerkdag’ vrij kort gevist. De verwachting is dan ook, dat er de komende drie dagen aanzienlijk meer haaien aan boord komen. Morgen, vrijdag en zaterdag varen de tien deelnemende boten elke dag met in totaal bijna 100 sportvissers uit en wordt er echt ‘hardcore’ op haaien gevist. Ondanks de wat magere vangst, waren de VIP’s – afkomstig van talloze natuurorganisaties, overheden en waterbeheerders – vanmiddag onverdeeld enthousiast. Ook de wat ruigere zee dan aanvankelijk door de weermannen voorspeld, mocht de pret niet drukken

Veel media aandacht

Sharkatag 2016 is niet onopgemerkt gebleven bij de media. Gisteravond was BNR Nieuwsradio al present voor een radio-item dat vanochtend werd uitgezonden. En vandaag gaven RTV Rijnmond, Omroep Zeeland (beiden voor zowel radio als tv) én de PZC acte de présence. Zoals het er nu naar uitziet, meldt ook de nationale televisie zich de komende dagen bij de Neeltje Jans – het epicentrum van Sharkatag.

Liveblog op Facebook

Benieuwd naar het verdere verloop van Sharkatag 2016? Houd dan de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland (www.facebook.com/sportvisserijnl) nauwlettend in de gaten. Daar wordt gedurende het hele evenement namelijk een liveblog bijgehouden, met live updates over de vangsten aan boord van de diverse boten. Uiteraard delen we daar ook de video-items van de aanwezige media. Kortom, morgen meer!

Lees meer over sharkatag: www.haairog.nl


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.