Jo, Dieter en John zien wel kansen op het EK

4197
14 jul 2016

De drie oudste en meest ervaren vissers van het Nederlands EK-Team: Jo Adriolo (46), Dieter Friederichs (48) en John Savelkoul (50) zien zeker kansen voor Nederland op het Europees Kampioenschap van 18 t/m 24 juli in Almere. Meer dan de meeste deelnemende landen kunnen wij immers als thuisland ruimschoots oefenen aan de Lage Vaart en bij wijze van spreken elk stukje parkoers verkennen. Daarnaast heeft het drietal zoveel ervaring en zoveel kennis van zaken dat de andere drie teamleden daar ruimschoots van kunnen profiteren.

We zetten even wat feiten van genoemde drie topvissers op een rij:
Zo nam Jo Adriolo (zie foto) uit Heerlen vele malen deel aan WK’s en andere internationale viswedstrijden en werd hij op basis daarvan in 2014 uitgeroepen tot Beste Individuele Zoetwatervisser 2010-2015 en won hij dat jaar met het Nederlandse team goud op het WK in Kroatië. Evenals in 2009 en toen ook in Almere tijdens het WK hoopt Jo wederom op heel veel publiek en uiteraard mooi weer en mooie vangsten.

Dieter Friederichs uit Schinveld zullen velen nog kennen als deelnemer aan het prestigieuze Fish‘O’mania waar hij samen met Jurgen Spiering tweede werd. Ook maakte hij deel uit van het gouden WK-team van 2014, terwijl hij het jaar daarop de Nationale Topcompetitie op zijn naam schreef.
Het EK winnen valt of staat met een gelukkige stekloting. Maar, podiumkansen dicht ik ons zeker toe. We zullen naast kleine vissen echter bonusvissen in de vorm van grote brasems moeten vangen voor een Top-3 notering!

       
Dieter                                                                                John

John Savelkoul verwacht vooral een wedstrijd waarbij de gekozen tactiek de doorslag zal geven. “Kies je voor het vissen op kleine vis of mik je op brasem? Eén forse brasem staat immers gelijk aan misschien wel 50 kleine vissen! Er zit namelijk dusdanig veel kleine voorn in de vaart dat je je daarop kunt focussen met het risico dat andere landen met een handvol grote vissen jou het nakijken geven.
Ik verwacht bovendien dat de grote brasems zich vooral buiten bereik van de vaste hengels en meer tegen de overkant van de vaart zullen ophouden. In dat geval zullen matchhengels dan wellicht de doorslag geven”.

Na trainingssessies van 18 t/m 22 juli met op vrijdag de Officiële (verplichte) Trainingswedstrijd waarbij alle deelnemende landen vertegenwoordigd zijn, weten we na twee echte EK-wedstrijden op zaterdag en zondag of de tactiek van de Nederlanders de juiste was en of dat noodzakelijk stukje geluk ons ten deel viel. 

Kijk ook op www.ekvissen2016.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide