Ook jonkies nemen slag om de arm wat betreft EK-uitslag

2532
15 jul 2016

De jonge(re) helft van het team dat op 23 en 24 juli namens Nederland deelneemt aan het EK in Almere: Arjan Klop (34), Ramon Pasmans (30) en Sjors Milder (25) is evenals de andere drie vissers enigszins gereserveerd als het om prognoses gaat. Ook zij weten immers dat goed vissen alleen vaak niet voldoende is. En, goed vissen dat kunnen deze drie als de beste.

Arjan Klop (zie foto) als brandmanager van een hengelsportgroothandel bewees dat al vaak met als absoluut hoogtepunt goud op het WK van 2014 en ook nog eens individueel brons dat jaar.
“Denk dat we aan het eind van de trainingsweek pas echt kunnen zeggen welke visserij het gaat worden en wat onze tactiek zal zijn. Kanaalvissen op voorn en brasem zoals in de Lage Vaart is namelijk algemeen bekend in Europa, dus zal de concurrentie groot zijn. Daarom zou ik al blij zijn met een Top-5 notering!”

Sjors Milder, evenals Arjan werkzaam bij een hengelsportgroothandel, vindt het al prachtig om na een aantal jaren furore te hebben gemaakt bij de junioren en zelfs een Wereldtitel in 2010 en zilver in 2013, nu al in het seniorenteam te zijn gekozen. Nu al een bijzonder EK dus!
“We hebben inmiddels al heel wat trainingsuren gemaakt en hopelijk dat zich dat uitbetaalt in een mooi resultaat voor Nederland. Behalve dat deze wedstrijd ook voor mij leerzaam en hopelijk bijzonder verhelderend zal zijn, hoop ik natuurlijk op heel veel publiek dat ons aanmoedigt.

     
Sjors                                                                                Ramon

Ramon Pasmans als beleidsmedewerper bij Sportvisserij Limburg is behalve een analist bij viswedstrijden, zo bleek onlangs bij het WK Korpsen ook behept met een beetje Fins bloed, zodat hij als enige Nederlander in een niet-Nederlands team mocht meevissen en nota bene daar in Servië het beste individuele resultaat van allemaal neerzette! Eerder werd hij in 2015 al derde op het EK Zoet.
Ramon verwacht dat na veel trainen en voeren in de Lage Vaart de vis wel los zal komen en met name de grote brasem steeds meer gevangen zal worden. “Alleen nog hopen dat we die dagen stabiel weer treffen met een mooi kabbeltje op het water. Dat werkt in ons voordeel ten opzichte van de concurrentie”.

Zondag 24 juli weten we circa 16.00 uur bij de prijsuitreiking waar Arjan, Sjors en Ramon samen met Jo Adriolo, Dieter Friederichs, John Savelkoul en hun coaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven in de einduitslag genoteerd staan.

Kijk voor meer informatie op: www.ekvissen2016.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide