Twaalf haaien op dag 3 Sharkatag

5187
15 jul 2016

Dag drie van Sharkatag zit erop. Eindstand: twaalf gladde haaien en twee pijlstaartroggen. Verder werden er vandaag ook nog een haai en een rog verspeeld en bestond de bijvangst wederom vooral uit horsmakreel en wat platvis.

Met vier haaien aan boord was de Big Marlin vandaag de meest succesvolle van de tien deelnemende boten. Al kwamen er ook op zeven andere boten een of meerdere haaien en/of roggen aan boord. Slechts twee boten konden vandaag – afgezien van bijvangsten van makreel, schar en nog enkele andere soorten – geen haai noteren. Alle haaien die vandaag werden gevangen, zijn conform het achterliggende onderzoek naar de Noordzeehaaien voorzien van een klein, geel merkje in de rug. Bij terugvangsten levert dat bijzonder waardevolle informatie op over de groei en het migratiegedrag van deze unieke vissen.


Tot nu toe iedere dag 2 roggen. Wat zal morgen brengen?

Eerste haai

Voor de meeste deelnemers die vandaag een haai vingen, was dit hun eerste exemplaar ooit. Blije gezichten alom dus, op de diverse charterboten. Ook het zonnige weer werkte weer goed mee en de zee was rustig. Morgen wordt het trouwens nog mooier weer. Bovendien draait de noordenwind morgen naar de westhoek toe: op papier een zeer gunstige weersverandering voor de vangstkansen.


Heremietkreeften

Nieuw vandaag waren de heremietkreeften als aas voor de gladde haai. Dit voor Nederland nog relatief onbekende zeeaas leverde vandaag – ondanks het beperkte aantal hengels dat ermee was beaasd – direct enkele mooie haaien op. Een aassoort dus, waar we in de toekomst zeker meer van gaan horen. Mogelijk dat dit aas daarom ook morgen – als de laatste honderd deelnemers de wateren rond de Oosterscheldekering op gaan in de hoop op het vangen van een heuse Noordzeehaai – weer van de partij is. Morgenmiddag weten we hoe de vierde en daarmee laatste dag van Sharkatag 2016 is verlopen. Houd in de tussentijd zeker de liveblog op de Facebookpagina van Sportvisserij Nederland (www.facebook.com/sportvisserijnl) nauwlettend in de gaten. Daar lees en zie je tot morgenmiddag live updates over de vangsten aan boord van de diverse boten. 


Heremietkreeft als nieuw aas voor gladde haai op deze 5e editie. 

Lees meer over sharkatag: www.haairog.nl
 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.