EK Zoetwatervissen: wereldtop in Almere

3581
22 jul 2016

Komende zaterdag en zondag vormt de Lage Vaart in Almere het decor van het EK Zoetwatervissen. Vanaf maandag zijn de 26 deelnemende landen langs het parcours hun tactiek aan het bepalen voor de wedstrijddagen. De absolute wereldtop in het wedstrijdvissen aast komend weekend op de Europese titel.

Nederland wordt op het Europees kampioenschap vertegenwoordigd door haar beste wedstrijdvissers. Arjan Klop, Jo Adriolo en Dieter Friederichs werden op het WK in 2014 al wereldkampioen, Sjors Milder en Ramon Pasmans zijn de aanstormende talenten, en John Savelkoul brengt een flinke dosis ervaring in de ploeg. Oranje heeft dus een uitgebalanceerde ploeg die voor eigen publiek goed voor de dag wil komen en de zinnen op het podium heeft gezet.

Favorieten

Torenhoog favoriet is Nederland echter niet. De Engelsen – met onder meer professionals Will Raison en Alan Scotthorne in de gelederen – bewijzen ieder jaar weer elke vorm van wedstrijdvisserij tot in de perfectie te beheersen. Hun handelingssnelheid is hoog, ze hebben altijd de juiste voertactiek en aasaanbieding, en zijn meester in het zich aanpassen aan de omstandigheden. Verder zijn Frankrijk en Hongarije ieder toernooi bovenin het klassement te vinden en is Duitsland ook in de wedstrijdvisserij altijd een land om rekening mee te houden.


Spektakelstuk

Het wordt dus bijzonder spannend om te zien of onze Oranje-mannen zich kunnen meten met de wereldtop. Zondagmiddag 24 juli rond 16:00 uur weten we meer of de gooi naar het eremetaal is geslaagd. Sportvissers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij dit spektakelstuk in Almere te komen kijken. Je kunt van heel dichtbij de beste wedstrijdvissers ter wereld aan het werk zien. Kom daarom op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 14:00 uur naar Almere (Sportlaan).


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide