Oranje op plek vijf na dag één EK Zoetwatervissen

5224
23 jul 2016

De Nederlandse equipe staat na de eerste dag van het Europees Kampioenschap Zoetwatervissen op de vijfde plaats in het tussenklassement. Wales gaat verrassend aan kop, gevolgd door Engeland, Wit-Rusland en Tsjechië.

De eerste wedstrijd van het EK Zoetwatervissen is goed verlopen voor Oranje. De ploeg van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven nestelde zich na de eerste dag van het EK op de vijfde plaats in het deelnemersveld van 26 landen. Onder prima omstandigheden - droog, wat sluierbewolking en weinig wind - ging de wedstrijd vanochtend om tien uur van start. Zoals bij veel andere teams bestond de tactiek van de Nederlanders eruit om eerst te mikken op de kleine vis en daarna waar mogelijk over te schakelen op het vangen van brasem.

Het vangen van klein spul vormde over het algemeen geen probleem. Op korte afstand, soms tot heel dicht onder de kant vissend met slechts één topdeel, werden vaak al snel de nodige voorntjes en baarsjes verschalkt. Daarna werd het een kwestie van kiezen: blijven peuteren op de kleine vis, of toch proberen een 'platte' te vangen - al dan niet met de matchhengel. Die bonusvissen kwamen in de loop van de wedstrijd her en der wel boven water, maar gaven zeker niet overal acte de présence.

Van de Nederlandse ploeg wist alleen Dieter Friederichs een brasem in het net te krijgen. Hij scoorde dan ook een hele knappe tweede plek in vak E. Jo Adriolo deed het met een derde plaats in vak D ook prima. Arjan Klop noteerde een keurige zesde plek in vak A,Ramon Pasmans eindigde als zevende in vak C en Sjors Milder finishte op plek negen in vak B. Door de vijfde plaats in het tussenklassement houdt Oranje zicht op het podium. Dit biedt perspectief voor de tweede en beslissende wedstrijd die morgen van 10.00 tot 14.00 uur aan de Lage Vaart in Almere wordt gevist.


Tussenuitslag Landen

Tussenuitslag Individueel

Tussenuitslag per sector

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide