Wales pakt goud bij EK Zoet, Hongaar Walter Tamás Europees kampioen individueel

9658
24 jul 2016

De officiële uitslag van het 22e EK Zoetwatervissen in Almere is bekend. Wales heeft verrassend het goud gepakt, gevolgd door Engeland (zilver) en Hongarije (brons). Individueel werd de Hongaar Walter Tamás Europees kampioen. Sviatoshchyk Yauhen van Wit-Rusland eindigde als tweede, gevolgd door nummer drie Adell Kent (Zweden). Nederland werd teleurstellend elfde in het landenklassement.De Hongaar Walter Tamás (Europees kampioen), Sviatoshchyk Yauhen van Wit-Rusland (2e plaats) en de nummer 3 Adell Kent (Zweden).


Prijswinnaars Landenteams: vlnr. Engeland, Wales en Hongarije


Helaas heeft de Nederlandse ploeg bij dit EK in eigen land – de Lage Vaart in Almere vormde het decor – dus geen aanspraak kunnen maken op een podiumplek; niet als ploeg, noch individueel. Beste Nederlander in het individuele klassement is Dieter Friederichs met een 35e plek.

Geslaagd evenement
Ondanks de wat teleurstellende elfde plek voor de Oranje equipe, kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd evenement, dat in goede sfeer en zonder problemen is verlopen. Speciale dank gaat uit naar alle vrijwilligers die de afgelopen week hebben bijgedragen aan dit vlekkeloos verlopen Europees Kampioenschap.

Later meer
Meer berichtgeving volgt, o.a. via de officiële wedstrijden-Facebookpagina van Sportvisserij Nederland (www.facebook.com/wedstrijdvissennl). In de komende editie van Hét Visblad komt bovendien een uitgebreide terugblik op dit EK Zoetwatervissen. Dit doen we met bondscoach Jan van Schendel, assistent-bondscoach Stefan Verhoeven en diverse deelnemers van de Nederlandse nationale ploeg, die bestond uit Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, Sjors Milder, Ramon Pasmans en John Savelkoul. De komende dagen zal de Nederlandse ploeg het EK eerst goed evalueren. Kortom, later meer!Impressie van het EK door Omroep FlevolandEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide