Sanctie opgelegd aan beroepsvisser

6188
01 aug 2016

Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft in gezamenlijk overleg met het Waterschap Hunze en Aa's een sanctie aan een van haar beroepsvissers opgelegd. Dit naar aanleiding van het meermaals overtreden van de vergunningsvoorwaarden.

Uit bevindingen van buitengewoon opsporingsambtenaren en de politie, is gebleken dat de afgelopen tijd meerdere voorwaarden uit de toestemming zijn overtreden, dan wel niet zijn nagekomen. Op 7 juli jongstleden is overleg gevoerd met waterschap Hunze en Aa’s over de ontstane situatie. Gezamenlijk is het volgende besloten:

- De toestemming om te vissen met aalvistuigen in voor de periode 1 augustus 2016 – 31 december 2016 is ingetrokken. Dit geldt zowel voor de visserij op paling als op Chinese wolhandkrab.

- De beroepsvisser wordt in voornoemde periode niet ingezet voor deelname aan visserijkundige onderzoeken.

- Onder voorbehoud dat is voldaan aan de voorwaarde betreffende tijdige betaling, zal voor 2017 een nieuwe toestemming voor het vissen met aalvistuigen worden verleend. Echter met uitdrukkelijke vermelding dat in geval van hernieuwde overtreding van de voorwaarden uit de toestemming, deze onmiddellijk en definitief wordt ingetrokken door de federatie en het waterschap.

Bovenstaande betekent dat vanaf 1 augustus in de volgende wateren geen fuiken mogen staan: Afwateringskanaal, Boezemkanaal, Buiskooldiep, Buiten Tamme, Buiten Nieuwediep, Eemskanaal tot Winschoterdiep, Ganzedijk, Hondshalstermaar, Hoofdkanaal, Hoofdwijk, Noordelijke Kleine Maar, Meedenerdiep en Munte Watering, Mussel A-Kanaal, Nieuwe sloot, Nieuwe kanaal, Nonnengat, het Opdiep, Oude Geut, dePoortmanswijk, Ruigsloot, Ruiten A-kanaal, Stadskanaal, Termunterzijldiep, Tussenklappen, Uitwaterskanaal naar de Fiemel, Verbindingskanaal, Verenigd kanaal, Wildervanckkanaal, A.G. / kanaal Veendam-Musselkanaal, Winschoterdiep tot Knijpslaan, Zijlkerdiep.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide