WK Dames: in hitte op koers naar goud

5061
24 aug 2016

In temperaturen die oplopen tot wel veertig graden, werken onze nationale heldinnen hun trainingsweek af. Het WK Zoetwatervissen voor dames staat komend weekend op de rol en het warme Mérida in Spanje is de plaats des onheils. Kunnen de Oranje-vrouwen de tweede plaats van vorig jaar verbeteren? Zondagmiddag weten we meer.

De zilveren medaille hangt thuis bij allen nog fier boven de haard. Het is immers pas een jaar geleden dat de Nederlandse vis-dames geschiedenis schreven. In België behaalde het team van bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven het zilver. Met een gouden randje, want Anja Groot werd individueel wereldkampioene. Een ongekende prestatie. Maar vrouwen zouden geen vrouwen zijn als ze het dit jaar niet nog beter willen doen.


Ingeborg Audenaerd met een carassio

Groot is er dit jaar ook weer bij. Uiteraard om haar titel te verdedigen, maar vooral om samen met haar ploeggenoten voor goud te gaan. Die medaille heeft ze namelijk nog niet in het landenklassement. Ingeborg Audenaerd (ook oud wereldkampioene individueel), Floor Verhoeven, Wanda de Schouwer en Geertje Veenstra completeren de groep die in Spanje voor goud gaat. Daarbij hebben ze rookie Mandy Swart (13 jaar!) meegenomen om aan het echte werk te ruiken. Vissen mag dit grote talent nog niet tijdens het WK, maar als stage zal ze toch veel leren. Van haar gaan we de komende jaren nog veel horen.


Floor Verhoeven met een karper

Vandaag hebben de dames hun derde training afgewerkt. De Rio Guardiana zit bomvol vis. In alle vroegte zie je ze onder de ochtendzon boven het water uitspringen. Wachtend op een lekker hapje. Karpers, carassio's, alvers en hier en daar een katvis. Deze week wordt de tactiek bepaald zodat zaterdag en zondag het meest optimale wedstrijdplan tentoon kan worden gesteld. Al die vissen moeten naar een Nederlandse haak worden geleid. Wordt vervolgd.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide