WK Dames: Oranje klaar voor wedstrijddagen

4398
26 aug 2016

Na een midweek van vijf intensieve trainingsdagen, gaat morgen het WK Dames in Mérida dan echt beginnen. Over twee dagen (zaterdag en zondag) wordt uitgemaakt wie de beste damesploeg van de wereld heeft binnen de zoetwatervisserij. Uiteraard volgen we de prestaties van de vicewereldkampioen – Nederland – van 2015 op de voet.


Rookie Mandy Swart met een mooie karper

Je in een rivier bomvol vis – de Rio Guadiana – onderscheiden door in vier uur tijd het hoogste gewicht bij elkaar te vangen. Anja Groot (vak A), Floor Verhoeven (vak B), Ingeborg Audenaerd (vak C), Geertje Veenstra (vak D) en Wanda de Schouwer (vak E) starten morgen (zaterdag) in alle vroegte met deze missie. In snel tempo kleine vis in het leefnet bijzetten, afgewisseld met loeren op die bonus-vis in de vorm van een grote karper of carassio. Dat is de visserij alhier in het kort beschreven.


Geertje Veenstra met haar eerste grote karper van de week

Gister (donderdag) werd het wereldkampioenschap officieel geopend. Mandy Swart mocht als stagiaire de vlag voor Nederland dragen. Na een tocht door het centrum van de oude Spaanse stad werd het Wilhelmus gespeeld en werden onze dames voorgesteld. Vandaag (vrijdag) vond de laatste – officiële – training plaats. Vorig jaar behaalden onze dames de zilveren medaille. Zondagmiddag weten we of ze deze puike prestatie wellicht hebben verbeterd.


De officiële opening met vlaggendraagster Mandy Swart voorop
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide