WK Dames: Nederland blijft steken op 12e plaats

4902
28 aug 2016

Op het WK Zoetwatervissen voor dames heeft de Nederlandse ploeg op dag twee niet voor een stunt kunnen zorgen. De twaalfde plaats van zaterdag bleef na de wedstrijd op zondag ongewijzigd. Oranje is twaalfde van de wereld in een deelnemersveld van vijftien landen. Een kleine domper na de zilveren medaille van vorig jaar.

Toch valt er veel voor te zeggen. De visserij in Spanje is prachtig, maar in geen velden of wegen te vergelijken met die in Nederland. Hoe kunnen we dan excelleren? Het antwoord is simpel: (nog) niet. Anja Groot, Ingeborg Audenaerd, Floor Verhoeven, Wanda de Schouwer en Geertje Veenstra hebben zich een slag in de rondte gewerkt, maar meer dan een twaalfde positie zat er helaas niet in. De Schouwer hield op de laatste wedstrijddag de eer hoog voor Nederland, door zich naar een keurige derde plaats in haar vak te vissen.


Wanda de Schouwer met vangst die haar de derde plaats in het vak opleverde.


Eindresultaat

Wie ging er dan wel met de titel naar huis? Verrassend werd Polen tijdens de prijsuitreiking naar voren geroepen om plaats te nemen op de hoogste trede. Gevolgd door Spanje (2e) en Italië (3e). Individueel ging het goud naar de Italiaanse Silvina Turini, het zilver naar de Spaanse Ornella Tosta Villino en het brons naar de Poolse Bozena Larisch. Toplanden als Engeland en Hongarije vielen verrassend niet in de prijzen.


Pluspunten

Toch zaten er ook zeker positieve kanten aan dit WK voor Nederland. Wat een schitterend kampioenschap aan een pracht van een water. Zo veel vis! Daarbij maakte Geertje Veenstra op 68-jarige leeftijd haar debuut in Oranje en mocht Mandy Swart - als talent voor de toekomst - ruiken aan het echte werk. Toch was het ook een mooie leerschool voor de gehele ploeg. Deze visserij was ze immers niet eigen. Wellicht helpt deze ervaring hen in de toekomst. Oranje kan met opgeheven hoofd terug naar huis.


De uiteindelijke uitslagen van het WK Zoetwatervissen voor Dames.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide