Primeur: Eerste Open NK Dames Zoetwatervissen

5112
07 sep 2016

De animo voor het wedstrijdvissen bij de dames zit sterk in de lift. Zo hebben zich maar liefst 31 vrouwen aangemeld voor het eerste Open NK Dames Zoet dat komende zaterdag in Urk plaatsvindt. Na een aantal vergeefse pogingen een dergelijk NK op poten te zetten, is dit een mijlpaal binnen de wedstrijdvisserij.

Tot op heden draaiden er in de wedstrijdtop van de zoetwaterhengelsport ongeveer tien dames mee. Ze visten bij de heren, want voor eigen wedstrijden was de groep niet groot genoeg. Maar met ingang van de nieuwe beleidsperiode – waarin vrouwen een meer prominente plaats in de wedstrijdvisserij hebben gekregen – én de successen van onze damesploeg in 2015 (zilver en individueel goud voor Anja Groot op het WK), blijken vrouwen de weg naar de waterkant te hebben gevonden.

Alle leeftijden

Ook in wedstrijdverband. Want waar er jaren te weinig animo was voor een officieel Nederlands Kampioenschap Dames, stroomden de aanmeldingen dit jaar binnen. Om een zo groot en goed mogelijk deelnemersveld te creëren, vissen vrouwen van alle leeftijdscategorieën samen. Zo neemt de 68-jarige Geertje Veenstra (WK-deelneemster afgelopen zomer) het op tegen Marlyn Scholte Lubberink die dit jaar 12 is geworden. Ervaring en routine tegen jong, aanstromend talent. Er is zaterdag 10 september een prachtige diversiteit aan vissende vrouwen te bewonderen aan de Urkervaart.


Wereldkampioenen

Ook de voormalig individueel wereldkampioenen Anja Groot en Ingeborg Audenaerd zijn tijdens het eerste Open NK Dames present aan de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. “Dit is de eerste aanzet tot iets groots. Het is ook een goede investering voor de toekomst. Meer vrouwen doen zo de wedstrijdervaring op die nodig is om internationaal mee te kunnen komen. Hier wordt de kwaliteit van het damesvissen alleen maar beter van”, blikt Groot vooruit.

Urkervaart

Zaterdag starten om 9.00 uur de voorbereidingen. De dames krijgen twee uur de tijd om hun materiaal, voer en aas in orde te maken, om vervolgens tussen 11.00 en 15.00 uur te gaan strijden om de eerste officiële nationale titel in het damesvissen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en publiek is van harte welkom om de verrichtingen van de vrouwelijke wedstrijdtop te komen aanschouwen.


Sponsor:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide