Wist je dat? Oranje karperdames.

3305
23 sep 2016

De wedstrijdsport binnen de karpervisserij ontwikkelt zich razendsnel. De nieuwste loot aan deze tak is het onlangs opgerichte Nationale damesteam. Bondscoach Jacques Kruller doet de ontstaansgeschiedenis van de Oranje dames uit de doeken.

(foto: Sabine Groenhof-Van de Kop tijdens de kennismakingssessie van het Nationale damesteam Karpervissen in augustus.)

Het balletje begon te rollen tijdens een oefeninterland met de WK-mannenploeg in Frankrijk in mei van dit jaar. Daar benaderde de Engelse bondscoach me met de vraag of ik namens Nederland niet drie dameskoppels plus een reservekoppel op de been kon brengen voor internationale karperwedstrijden? Dit als voorzichtige aanloop naar een WK Karpervissen voor dames in de komende jaren.

Oproep

Na direct volmondig ja te hebben gezegd, leverde een oproep op Facebook en via mijn blog al snel zeven aanmeldingen op. Die spontane en enthousiaste reacties gaven me direct energie om van deze vrouwen een team te smeden. Daarbij moet je als bondscoach soms wel moeilijke beslissingen nemen. Zo is er een dame met te weinig viservaring afgevallen en een nieuw teamlid bijgekomen.

Kennismaking

Waar de eerste communicatie voornamelijk telefonisch en via berichten over de WhatsApp verliep, kwam de damesselectie onlangs voor het eerst bij elkaar. Op het kantoor van Sportvisserij Nederland in Bilthoven werd er kennisgemaakt en kregen de dames in grote lijnen uitleg over wat wedstrijdvissen inhoudt en welke valkuilen je daarbij zoal tegen kunt komen. Zelf heb ik mijn insteek als coach binnen de visserij voor het voetlicht gebracht.

Testsessie

Vervolgens ging het gezelschap richting Assen om daar als koppels op een privéwater met een erg mooi karperbestand te vissen. Tijdens deze testsessie werden drie mooie karpers gevangen, waarvan de grootste 19,4 kg aantikte. Daarbij verzorgde Ferry Verhofstad een clinic spodden. Ferry heeft veel wedstrijdervaring en maakt deel uit van de mannenploeg die in september deelneemt aan het WK Karpervissen in Frankrijk. Deze samenwerking beviel zo goed dat hij ons team komt versterken.

Vacature

Aan de hand van de eerste oefensessie zijn de volgende koppels gemaakt: Simone Visser en Jessica van Ellerswijk, Rowen van Benthem en Sabrina Pak, Sabine Groenhof-Van de Kop en Mandy Zupansic, Anette Dijksterhuis en …. Inderdaad, de positie van de achtste dame is nog vacant. Die wordt de komende periode ingevuld en daarna gaat de damesploeg zich voorbereiden op de eerste internationale wedstrijden. Dit zodat we kunnen schitteren als het WK Karpervissen voor dames zijn vuurdoop beleeft.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide