Update: rechtszaak staand want Rotterdam snel uitspraak

12994
22 sep 2016

Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft met succes een zogenaamde voorlopige voorziening aangevraagd inzake het beroep tegen de staand wantvisserij in het Rotterdamse zeehavengebied. Deze zaak is vandaag in de Rechtbank in Breda om 09:30 uur behandeld door de voorzieningenrechter.

De rechter heeft aangegeven binnen een week uitspraak te doen. Hierbij komt mogelijk ook een uitspraak over het in eerste instantie al door Sportvisserij Zuidwest Nederland ingestelde beroep. Dit beroep, dat Sportvisserij Zuidwest Nederland met ondersteuning van Sportvisserij Nederland opstelde en indiende, is gericht tegen de vergunningen die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgegeven aan twee beroepsvissers om met staand want te vissen.

De voorlopige voorziening is een maatregel van de rechtbank die de mogelijkheid biedt om het proces rond de behandeling en uitspraak van een ingediend beroep te versnellen.

Toegenomen visserijactiviteit


Het gaat in dit dossier om de staand wantvisserij in het gebied Maasvlakte-Europoort-Nieuwe Waterweg. De afgelopen weken zijn de visserijactiviteiten en de daarmee samenhangende hausse aan klachten hier sterk toegenomen. Reden genoeg om met een voorlopige voorziening te proberen om de behandeling van het beroep te vervroegen. Dit heeft gewerkt, want de voorzieningenrechter heeft ons verzoek ten aanzien van de voorlopige voorziening nu dus vandaag al behandeld – daar waar eerder rekening werd gehouden met eind 2016.

Zodra er meer duidelijk is over de uitkomst van de beroepsprocedure, wordt dit via onze website en Facebookpagina bekendgemaakt.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide