Workshop waterplantenbeheer in Groningen

3745
17 sep 2016

Samen met de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseerde Sportvisserij Nederland een workshop waterplantenbeheer. Ook in het noorden van het land zijn veel wateren die overbelast zijn met waterplanten. Dinsdag 13 september werd de dag gehouden in Midwolde.

Diverse vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en verenigingen waren hierbij aanwezig. Verschillende sprekers namen onderwerpen onder de loep die helpen bij het beheer van wateren zoals het bekrijten van wateren om de baggerlaag te laten slinken, de inzet van verenigingen bij het onderhoud van de oevers, het beheer van waterplanten door graskarpers uit te zetten en innovatieve ontwikkelingen bij het maaien, of beter nog het harken, tegen exoten. Er ontstond veel discussie waarbij partijen elkaar konden informeren over hun aanpak tegen de waterplantenoverlast.In de middag toog het gezelschap naar buiten waar zij bij de vijver in Leek een harkboot in actie zagen.
De federatie Groningen Drenthe wil zich de komende jaren (nog) meer gaan inzetten op het bevisbaar houden van de wateren en samen met de verenigingen, waterschappen en gemeenten gaan kijken naar oplossingen op maat.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.