Interland Kust Team scoort 2e plaats tijdens Alan Gilbert Memorial 2016 te Weymouth, Engeland

2050
27 sep 2016

Engeland behaalde wel verdiend de eerste plaats tijdens de interland Alan Gilbert Memorial 2016 te Weymouth, Engeland. Nederland eindigde als tweede en België sloot de rij met een derde plek . Individueel werden Saul Page uit Engeland eerste, Laurence Pijnen uit Nederland tweede en Joeri deVish uit België derde.

Na en gedegen voorbereiding vertrokken Corné Danen, Jeroen den Engelsman, Jan Hennekam, Niels Janse, Maurits Keur, Rico ’t Mannetje, Arjan van Moort, Michel Mosselman, Ruud van Noord, Laurence Pijnen, Brian v/d Ploeg, Hendrik Jan Polhuis, Johan Rombouts, Cees de Weger, Klaas Winter, assistent bondscoach Kees Gillissen en bondscoach Arthur van Tienen via Duinkerken naar Weymouth in Dorset Engeland.

Doel was de eerste plaats te pakken in de vriendschappelijke Interland tegen Engeland en België. Dit interland was in het hol van de leeuw, op Engelse bodem. Voorafgaande aan de wedstrijd werd er stevig getraind op het machtige, geheel uit kiezelstenen bestaande, Chesil Beach met soms 2 sessies van 4 uur per sessie, één overdag en in het donker, gelijk aan de tijden van de wedstrijden op vrijdagavond en zaterdagmorgen.Meteen op dinsdag avond werden er mooie vissen gevangen waaronder een prachtige rog voor Ruud van Noord, zeebrasems, congertjes, steenbolken, ponen, gladde haaien en hondshaaien en een enkele lipvis. Zomergasten als harder, geep, makreel en horssmakreel maakten het trainingspalet compleet. De visserij overdag, op hetzelfde strand maar dan meer westwaarts bij het pittoreske plaatsje Abottsbury ,was beduidend minder en daar moest de zomervis het doen want de bodemvis liet het daar afweten op een enkele schol, poon, harder en zeebaars na. Kees Gillissen wist de tweede training sessie op dit strand ook een prachtige rog te vangen. Ook hier vingen we redelijk geep, makreel en horsmakreel.Vrijdag om zes uur s’ avonds stonden de tot op het bot gemotiveerde Nederlandse mannen naast onze Belgische en Engels vrienden klaar om te beginnen aan de Interland waar het onze tactiek om in het licht op geep en horsmakreel te vissen en in het donker de bodemvissen te gaan belagen. Uiteraard wisten de Engelsen en Belgen dit ook dus het werd een spannende en topavond voor onze ploeg. De organisatie had 6 zachte krabben de man geregeld wat werkelijk topaas is voor vooral gladde haai maar ook andere vissoorten zijn hier dol op!

De Nederlandse ploeg ging flitsend van start met redelijke aantallen gepen en horsmakrelen. Cees de Weger en Laurence Pijen vingen allebei een nog een dikke harder welke hun positie in het vak stevig omhoog vijzelde. Met de schemer en in het donker kwamen de meer interessante vissoorten zoals gladde haai en conger. Dit zorgde voor de overwinning voor Nederland. JJeroen den Engelsman scoorde een dikke één overal met een puntenaantal boven de 700!


Onze Engelse en Belgische vrienden scoorden respectievelijk een 2e en 3e plaats en zodoende gingen we vol zelfvertrouwen slapen om de zaterdagmorgen om 11:00 wederom de strijd aan te gaan maar nu op Abbotsbury.
Hier bleek de visserij pover en na een bliksemstart van vooral Johan Rombouts, Ruud van Noord en Corné Danen, die hun eerste geep op het droge hadden binnen een paar minuten, zakte de vangsten in. Vooral het middenstuk van het parcours was het bar slecht. Geep bepaalde de vangst maar heel wisselend. De Engelsen wisten met deze situatie het beste om te gaan en vingen allemaal een vis of meer waar wij met drie man zonder vis en onze Belgische makkers met vier man zonder vis het onderspit delfden. Engeland won met meer dan 100 punten verschil de tweede wedstrijd. Nederland en België volgden. 

De voorsprong van 28 punten bleek bij lange na niet genoeg voor ons om de eerste plaats te behouden en dus ging wederom Engeland verdiend met de eer aan de haal vóór Nederland en België. Topvisser Saul Page (Engeland) werd totaal winnaar individueel. Laurence Pijnen (Nederland) eindigde op de tweede plaats en Joeri deVish (België) sloot deze ererij.
Jammer van de slechte vangsten op zaterdag maar ja, dat is ook vissen! We kunnen terug kijken op een prima Interland met een gemotiveerde Nederlandse ploeg die er alles aan heeft gedaan om een goed resultaat neer te zetten en dat is prima gelukt.

Arthur van Tienen, bondscoach Heren Kust

 

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide