Linda van de Velde en Jarno Minderhoud aan kop tijdens 1e Topcompetitie Kustvissen 2016

2742
23 okt 2016

Op zaterdag 22 oktober werden de eerste twee Topcompetitie wedstrijden Kustvissen Junioren en Dames 2016 gevist. Uit deze selectie wordt zowel voor de junioren als de dames de selectie bepaald voor het WK Kustvissen 2017. Het was een topdag, met schitterend weer, leuke vangsten en een sportieve wedstrijd.

De eerste wedstrijd werd gevist in Zoutelande met afgaand getijde. Bij de eerste indraai kwamen al mooie zeebaarzen op de kant. Later in de wedstijd werd er goed op afstand gevangen en toen kon bij de dames, Linda van de Velde het verschil maken. Met 11 vissen en 256 cm won zij de 1e wedstrijd van de dag. Op een 2e plaats was Het Clarinda van de Zande-Rijnberg, een maand geleden nog ondenkbaar dat zij aan de waterkant zou staan na een zwaar auto ongeluk. Ze liet zien het vissen nog niet verleerd te zijn op een 2e plaats met 112 cm. Op een gedeelde 3e plaats was het Susan Stuijts en Petra van den Hoogen met 83 cm. 

Bij de junioren was het Ivan Gabrielse die de eerste wedstrijd naar zich toe haalde met een totaal van 259 cm. .Hij presteerde het om in een van de eerste draaien drie zeebaarsen te vangen.Jarno Minderhoud volgde hem op de voet met 258 cm en de derde plaats van voor Pim Fase met 246 cm. De vangsten bestonden vooral uit zeebaars en met het afgaan van het water konden de vissers later ook de scharren bereiken. Dit afgewisseld met mooie botten en een enkele wijting. De grootste vis van de dag kwam op naam van Jordy Knulst met een mooie zeebaars van 54 cm.

De tweede topcompetitie wedstrijd vond plaats aan de zeven golven te Domburg. Hier sloeg Susan Stuijts sterk vissend toe en met 284 cm kwam niemand bij haar in de buurt. Ook weer in de top Linda van de Velde met 208 cm. En puffend door vermoeidheid op een derde plaats Clarinda van de Zande met 153 cm. 

Jarno Minderhoud nam tijdens de deze wedstrijd de leiding op zich met 350 cm gevangen vis. Pim Fase en Jeffrey Boonman werden respectievelijk 2 en 3. De vangsten waren zeer variërend qua soorten vis al, was de hoofdmoot schar en bot. Mart Verhage wist ook hier, net als in de eerste wedstrijd, een kleine pieterman te vangen.Het tussenklassement voor de junioren ziet er nu als volgt uit. Jarno Minderhoud met slechts 3 klassementspunten, gevolgd door Pim Fase met 5 punten en Ivan Gabrielse sluit deze rij met 9 punten.

Dezelfde dames top 3 in de eerste 2 wedstrijden zorgt ervoor dat deze vissers al een voorsprong hebben in het tussenklassement. De rest van de vissers zit heel kort op elkaar.

3 december zal voor beide categorieën heel spannend zal worden.                                          


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide