Word jij kampioen streetfishing van Groningen en Drenthe?

3731
17 okt 2016

Streetfishing is de laatste jaren zo populair geworden dat de tijd rijp is er een kampioenschap aan te verbinden. Daarom organiseert de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe samen met streetfishing specialist Bart van de Walle het open federatieve kampioenschap streetfishing dat plaatsvindt op 30 oktober en 27 november aanstaande, respectievelijk in Assen en Groningen.

Streetfishing is een bijzonder actieve manier van sportvissen die zich afspeelt in de bebouwde kom van waterrijke steden. Je vist met kunstaas op roofvis, waarbij je je van stek naar stek spoedt. Overal even proberen. Waar zit de vis? Vooral de jeugd is er dol op, de overeenkomst met skaten is snel gelegd, het is een ´way of life´.


Twee wedstrijden, catch & release


Tijd voor het kampioenschap Groningen Drenthe. Iedereen met een VISpas kan meedoen, ook als je niet uit Groningen of Drenthe komt. Alle gevangen vis telt mee, ook ondermaatse vissen. De deelnemers gaan na het startsignaal op pad, meten en noteren hun vangst, maken een foto als bewijs en zetten de vis vervolgens voorzichtig terug. Catch en release, dus. En zorgen dat je op tijd weer binnen bent. 

Om kampioen te worden moet je aan beide wedstrijden meedoen. Ze vinden ´s middags plaats, zondag 30 oktober in het stadswater van Assen en op zondag 27 november in de stad Groningen.

Gratis, vol = vol


Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Naast de kampioenstitel zijn er mooie prijzen te vergeven. Het maximum aantal deelnemers is vastgesteld op 40, dus aarzel niet en geef je snel op. Dit kan via het mailadres renate@vissen.nl. Meer info over het reglement vind je op www.vissen.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.