Hét Visblad Online november (video)

4931
20 okt 2016

Goed nieuws voor de abonnees van Hét Visblad: vanaf vandaag valt het novembernummer in de bus c.q. op je deurmat! Ook dit nummer wordt de lezer weer getrakteerd op uiteenlopende interessante en tevens inspirerende reportages.

First things first: de nieuwe Visblad TV – dit keer met Nick Landman (29) in de hoofdrol. Deze roofviscrack vist gericht op de grote riviersnoeken. Dat doet hij op een niet al te orthodoxe wijze: vanuit de bellyboat, met groot, rubber kunstaas.

Voor de reportage in het magazine gingen we met Nick de IJssel op, en mét succes! De rivierwaterstand was daar twee weken later – op de dag van de video-opnames – echter dusdanig laag, dat we vanuit veiligheidsoogpunt voor de filmopnames zijn uitgeweken naar de Nederrijn. Hoe deze vissessie verliep, zie je in de nieuwe Visblad TV.

Lees Nick’s bonustips in het artikel, en bekijk hier alvast de video:
Haai vanaf het strand

Toegegeven, het is inmiddels allang geen geheim meer dat je tegenwoordig succesvol gericht op (gladde) haai kunt vissen. Met name voor de Zeeuwse kust, vanaf de kleine charterboten. Relatief onbekend is echter, dat het ook vanaf het strand kan! Hét Visblad zocht soortenjager Dave van Balkum (22) op langs het Banjaardstrand op Noord-Beveland.

Niet geheel toevallig tijdens zijn missie om zo’n gladde haai daar uit de branding te vissen. Deze reportage was meteen een voltreffer: zijn missie is geslaagd, onder toeziend oog van Visbladfotograaf Frank van der Burg. In de zeevisrubriek van deze maand lees je precies hoe Dave dat heeft geflikt.


Gericht op haai vanaf het Zeeuwse strand!

'Bivy Queen' Gwendolyn

Maar we hebben nog meer voor je in petto. Wat te denken van de roofvisrubriek: zeebaarzen met jerkbaits – met Sebas van Koningshoven – in de Europoort. Of ‘bivy queen’ Gwendolyn van Veen, die openhartig vertelt over haar karperpassie. In de witvisrubriek laat Ed Stoop zien hoe leuk ‘meevissen’ – iemand uit je familie of kennissenkring met de MeeVIStoestemming een dagje mee naar de waterkant nemen – kan zijn.

En uit de rubriek Hengelsport & Maatschappij van deze maand – een item over Stichting Viscentra Gehandicapten – blijkt maar weer eens hoe dankbaar ouderen en gehandicapten zijn als ze dankzij begeleiding toch nog kunnen blijven vissen.


Gwendolyn van Veen vertelt over haar karperpassie.


Nog veel meer

Uiteraard ontbreken ook de overige rubrieken niet. Zo blikken we in de Vis TV Backstage vanaf dit nummer vooruit op Vis TV seizoen 2017 – te beginnen met de aflevering in Amersfoort. En in Spraakwater laten we directeur van Natuurmonumenten Marc van den Tweel aan het woord over vissen in relatie tot natuurbescherming.

De rubrieken Wist je dat? (de pollak in Nederland), Haring of Kuit (ons standpunt over recreatief staand want), Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In de markt, Wedstrijdvissen en Service Online en Service Extra completeren het novembernummer.


We praten je bij over de pollak, die steeds vaker langs onze kust wordt gevangen.

Rest ons als redactie niets anders dan je alvast veel leesplezier te wensen!


Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.