WK Bootvissen voor Teams in Spanje

1888
24 okt 2016

Komend weekend gaat het WK Bootvissen voor Landenteams van start bij het Spaanse San Sebastian. Als te doen gebruikelijk een wedstrijd waaraan Nederland met z’n vele zee(boot)vissers aan mee doet.


In totaal 22 landen en namens Sportvisserij Nederland en gesponsord door SPRO onze bekende topbootvissers Ernest Ripson, Piet Buijk, Sjaak Verburg en John Soederhuijsen. Vanwege het herstel na een operatie moest de eerder geselecteerde Eric Goossens helaas afhaken.
In tegenstelling tot de meeste nationale en internationale teamwedstrijden dus geen vijf maar vier vissers met Henri Karremans als coach.

Vanzelfsprekend geen vertrouwde Noordzee, maar de Golf van Biskaje, waar je qua visserij en met enige fantasie een beetje richting ‘onze’ wrakvisserij mag kijken. Dus wel recht omlaag maar over het algemeen anders dan het peuteren op klein spul in bijvoorbeeld de Middellandse Zee. Een discipline waar een land als Italië meester in is. Tussen het zuidelijk geweld waartoe wij ook de Fransen, Portugezen en natuurlijk de thuis vissende Spanjaarden rekenen, zal het voor Nederland en evengoed voor de Belgen zeker geen appeltje eitje worden. Een top-5 notering zou echter fantastische zijn.

   

Vissen doen we op soorten als bijvoorbeeld horsmakreel, steenbolk, zeekarper en andere baars en zeebrasemachtigen plus congeraal. Over het algemeen bovenmaatse vis die tijdens de training op een maaltje voor de schipper na voorzichtig weer door ons werd teruggezet.

Vis die in het gebied waar de wedstrijden straks worden gehouden met rust is en wordt gelaten, daar men in deze zone tot aan het weekend en het echte WK niet mag vissen. Daarbuiten is de situatie echter nagenoeg gelijk aan het wedstrijdgebied. Een bodem met een beetje zand en vooral lage rotsen waar je gelukkig weinig aan vast komt zitten tenzij het wegzwemt.

Wel bleken sommige boten, ook die waar de Nederlanders op oefenden, problemen te hebben met de navigatieapparatuur en visvinder, terwijl de boot waarop het Belgische team viste zelfs flink water maakte en onze zuiderburen daardoor een hachelijk avontuur beleefden. De organisatie beloofde alle problemen zo snel mogelijk te verhelpen.


Wat betreft het weer wordt tot en met het weekend niet te veel landwind verwacht. Da’s gunstig, daar een bries uit het noordwesten juist voor hoge golven zorgt. Voor zover we de weersverwachting mogen geloven gaat dat niet gebeuren. Wel verwacht men regelmatig wat regen.

Terwijl de teams en met name de Nederlanders elke dag trainen houden wij op onze website Sportvisserijnederland.nl hun verrichtingen bij en weten we a.s. zondag hoe Oranje is geëindigd en of al het oefenen vruchten heeft afgeworpen.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide