Onfortuinlijke start WK Bootvissen

3501
26 okt 2016

De eerste dag van het wereldkampioenschap bootvissen voor clubs zit er alweer op. Met een ochtendregentje vertrokken 22 boten uit de haven van Hondarribia. Ver hoefde er niet gevaren te worden, want binnen een half uur werd de sector bereikt. Het ankeren verliep vlot en om negen uur werd het startsein voor de wedstrijd gegeven.

Op elke boot zaten vier deelnemers van verschillende clubs of landen. Van elk team tellen er drie mee voor de daguitslag, dus het minste resultaat valt weg. Dat heeft ons echter niet geholpen. Het Sportvisserij Nederland team kwam op alle vlakken tekort en eindigde teleurgesteld op de 21e plaats. Alleen het Zwitserse team lieten we achter ons en dat was niet de start waar we op gehoopt hadden. 

Inzet
De jongens hebben er alles aan gedaan om een beter resultaat te behalen, maar we vingen geen bonusvissen en onze aantallen bleven achter ten opzichte van onze tegenstanders. Het lijkt erop dat we toch finesse tekort komen als we tegen zuidelijke tegenstanders moeten vissen. Dat leer je niet met alleen naar een WK te gaan en een aantal dagen trainen. Inzet tonen we ruim voldoende want Piet, Sjaak, John en Ernest gingen meteen na het vissen weer aan de slag om de dag van morgen voor te bereiden. 

Tweede dag
Ook op de tweede dag treffen we het niet met de loting. Heel veel zuidelijke tegenstanders en weinig vissers uit bijvoorbeeld Frankrijk (twee teams) of Zwitserland. Maar we gaan onze uiterste best doen om wat plaatsen te gaan stijgen. Het team van Marco Volpi (Tubertini) won met overmacht en Marco was zelf individueel eerste met maar liefst 50 vissen! Dit team gaat bijna voor zeker de titel opeisen, al is het Kroatische team van Rogoznica niet te onderschatten. Op de derde plaats staat het Italiaanse Genova. De Nederlander met de meeste stuks vis was Sjaak met 29 vissen samen 1805 gram vis. De volledige uitslag is te zien op : www.fips-m.org. Maar dinsdag komt er weer een dag met nieuwe uitdagingen en kansen. We gaan er voor!

Namens bondscoach, Henri KarremansEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.