Nederland naar WK Kustvissen in Ierland

3732
10 nov 2016

Wexford in het zuiden van Ierland is vanaf a.s. zaterdag een week lang het decor van het Wereldkampioenschap Kustvissen voor zowel heren als dames. Volgens de Ieren zelf wordt er gevist op de mooiste stranden van het land! Dus, dat belooft wat!


Vanzelfsprekend en met de nodige goede resultaten op het conto, is ook Nederland van de partij met een vrouwenteam bestaande uit Francis Danen, Susan Stuijts, Christel Verhage, Petra van de Hooge, Linda van de Velde, Clarinda van de Zande en de coaches Benny Wijnings en Corné Danen.


Het herenteam bestaat uit Remco Geuze, Remi Lindhout, Frank Peene, Ruud van Noord, Arjan Rijnberg, Marien Flipse en coach Arthur van Tienen.


Ruud van Noord met vangst tijdens Interland Kust 2016 te Weymouth

Van de stranden van Wexford is bekend dat er goed platvis is te vangen zoals bot, schol en schar, maar ook tarbot, zeebaars en hondshaai. Een visserij die heel voorzichtig gezegd ons niet geheel vreemd is. Maar, wat zeker ook geldt voor de Engelsen en de thuis vissende Ieren. Eigenlijk voor alle landen met zoute stranden.

Wel hebben de weersvoorspellers het voor de komende dagen over een stevige wind recht op dit deel van de kust. In hoeverre dat een probleem zal geven, weten wij niet. Zeebaars is bijvoorbeeld een vis die dikwijls actief is in een hoge branding, terwijl platvis zich dan juist koest houdt. Tenzij in diep water wordt gevist.

Dus is ook nu een gunstige loting van belang voor individueel succes, maar nog meer voor de teams omdat het team-resultaat boven alles gaat.

Interland Kust Heren 2016 te Weymouth

Voor zover mogelijk houden wij u via onze website Sportvisserijnederland.nl en onze facebook-pagina dagelijks op de hoogte van het WK Kustvissen en vanzelfsprekend de resultaten van de Nederlanders.


Sponsor Heren team:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide