Trainingsweek WK Kustvissen Heren en Dames in Ierland afgerond.

3623
14 nov 2016

Met de laatste twee trainingssessies van vrijdagavond 11 november 2016 en de officiële trainingswedstrijd van 13 november 2016 kwam er een einde aan de intensieve trainingsweek van 7 dagen op de aangewezen parkoersen van het WK Kustvissen in Ierland.

Verslag heren:

Ballyhealy, Ronstoontown in het zuiden, Curracloe en Kilgorman aan de oostkust hebben we bevist met ronduit prachtige resultaten.Veel zeebaars tot 120 stuks per sessie en hondshaai op de zuidelijke parcoursen tot veel bot,wat kleine wijting en schar op de oostelijke stranden.

Alle dagen verliepen vlotjes,de aasvoorziening vanuit de W.K organisatie was perfect. Trainen is absoluut belangrijk op deze stranden,er zit zo veel nuance verschil in de stranden en onderlijnen dat niet trainen funest is! Qua onderlijnen, aasaanbieding en afstanden waar de vis zich ophoudt zijn we er wel uit. Sfeer is top en de motivatie om te winnen hoog.

Openingsceremonie op zaterdag 12 november was indrukwekkend met een schitterende uitvoering in de Operahal van den voornamelijk uit tieners bestaand Folkgroep.

Officiële training van zondag was op een,op het laatste moment veranderd parkoers, nu op Morriscastle waar we niet hadden getraind.
Morriscastle is een "plekkerig" parcours en wij troffen het niet met de loting qua stek. Remi Lindhout stond in vak A waar de eerste 11 nummers beduidend minder vis konden vangen dan de laatste 7.Frank Peene stond op een "snaggy" stek waar hij drie lijnen op aftrok.
Ruud van Noord en Marien Flipse loten een stek aan het begin van een mui,dus op het ondiepe gedeelte en moesten toezien hoe een paar nummers meer naar links en rechts de botten uit de mui werden gevist! Arjan Rijnberg stond goed en viste een mooie klassering in zijn vak.

10e plaats na de training die we niet vol zijn in gegaan, is een feit maar we weten waar het aan lag.

Helaas worden de zuidelijke stranden vanwege de weersverwachting waarschijnlijk geschrapt,zou jammer zijn want daar hadden we het spelletje aardig door! Morgen van 20:00 tot 24:00 de 1e echte wedstrijd op het strand van Curracloe, we houden jullie op de hoogte!

Arthur van TienenVerslag dames:

Het Nederlandse dames team kustvissen dat dit jaar strijd voor de wereldtitel bestaat uit Linda van de Velde, Clarinda van de Zande, Christel Verhagen, Susan Stuijts, Francis Danen en Petra van den Hoogen en de coach Benny Wijnings.

Verschillende dames in het team hebben al best wat ervaring van de afgelopen jaren in het vissen op de mooie Ierse stranden. De informatie word goed gedeeld onderling en we hebben alle trainingen wel ons visje gevangen.

Waar we nu staan is echter onduidelijk omdat de Engelstalige concurrentie al 1 week eerder getraind heeft met hetzelfde getijde als wanneer de wedstrijden zijn. Ook zijn er verschillende parcoursen zodat je je resultaten niet kunt meten ten opzichte van de andere teams omdat die op een ander parcours aan het trainen zijn. De visserij is per strand erg wisselend en er word ook nog 2 keer in de avond gevist wat ook weer voor andere omstandigheden zorgt.

Eindelijk was het zover de eerste officiële wedstrijd van dit WK. Door weersomstandigheden werd er van parcours veranderd. Er werd gevist op een oostelijk strand Ballinoulart waar we dus niet hebben kunnen trainen. Er werd aardig vis gevangen vooral door de Ierse en Wales vrouwen. Ook Kroatië en Zuid-Afrika visten verrassend sterk. 

Op een positieve uitschieter van Clarinda van de Zande die de vak winst behaalde, na waren onze resultaten bedroevend en behaalden wij de 9e plaats. Gelukkig was dit nog de training en werd er door ons verschillende dingen uitgeprobeerd.

De eerste wedstrijd wordt van 20.00 tot 24.00 gevist in het donker onder totaal andere omstandigheden. We gaan ervoor en hopen een mooi resultaat te behalen

Benny WijningsUitslagen:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.