Dubbel feest voor Sportvisserij Oost Nederland

4046
30 nov 2016

Afgelopen donderdag 17 november vierde Sportvisserij Oost Nederland haar 50-jarig jubileum. Reden voor een feestje dus. Maar er was nog een ander heuglijk feit op deze dag; namelijk de onthulling van het boek De vissen van Overijssel, de laatste in een serie provinciale vissenatlassen.

Speciaal voor beide bijzondere gebeurtenissen werden op het partyschip Nirvana te Deventer feestelijke recepties georganiseerd.

In de middag stond de officiële presentatie van de vissenatlas op het programma, waarbij afgevaardigden van diverse organisaties, zoals RAVON, de waterschappen Vechtstromen en Drents-Overijsselse Delta, Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland vertelden over waterbeheer, de geschiedenis en ontwikkeling van visserij in Nederland, visstandbeheer, waterkwaliteit en natuurlijk over de totstandkoming van de vissenatlas.


Vaartocht langs projectlocaties Ruimte voor de Rivier


Margriet Schoor (RWS) geeft toelichting op de projectlocatiesEd Piek benadrukt de goede samenwerking met Martijn Schiphouwer van RAVON
                                                            

Onthulling De vissen van Overijssel

Tijdens een mooie vaartocht over de IJssel van Deventer naar Olst werden enkele projectlocaties van het project Ruimte voor de Rivier gepasseerd en toegelicht. Eenmaal terug aan de Wellekade in Deventer was hét moment daar: de officiële overhandiging van de vissenatlas door Ed Piek en Rob van Westrienen (RAVON) aan de waterschapsbestuurders Nettie Aarnink (Vechtstromen) en Hans de Jong (WDOD) met als kers op de taart de mededeling dat alle gasten die dag een vissenatlas cadeau zouden krijgen.

Het boek

De vissen van Overijssel is een verspreidingsatlas, waarin 62 vissoorten uitgebreid beschreven worden. Bij elke vissoort is een overzichtskaartje beschikbaar met de locaties waar de soort is waargenomen. Ook de historie van de visserij, de aanwezige watertypen en het actuele natuurbeheer en -beleid komen ruim aan bod. Het boek is voorzien van vele prachtige foto's.

De vissen van Overijssel is nu te koop via de webwinkel van Sportvisserij Oost Nederland. 

50 jaar Sportvisserij Oost Nederland

Na afloop van het middagprogramma konden de aanwezigen genieten van een heerlijk stamppot buffet, waarna het merendeel huiswaarts ging en er ruimte kwam voor de avondgasten.

’s Avonds waren de weergoden ons wat minder goed gezind dan overdag, maar omdat het schip aangemeerd bleef liggen, bleef dat voor velen onopgemerkt tot het moment dat men weer voet aan wal zette. Voor het avondprogramma waren de vrijwilligers van de federatie, alle aangesloten hengelsportverenigingen en andere hengelsportorganisaties uitgenodigd.

Tijdens toespraken van enkele bestuurders uit verschillende hengelsportorganisaties en de directeur Ed Piek werd ingegaan op 50 jaar hengelsport en met name de kracht van de vrijwilligersorganisatie.


50 jaar hengelsport kan niet zonder vrijwilligers

Bedrijvenfilm

Om op een mooie en heldere manier te kunnen laten zien wat er zoal gebeurt en in de nabije toekomst te gebeuren staat binnen onze hengelsportorganisatie, hebben we het afgelopen jaar bij diverse activiteiten filmopnames laten maken. De beelden zijn samengevoegd tot een bedrijvenfilm, die “in première” ging tijdens onze jubileumreceptie, wat met luid applaus werd gewaardeerd.

Binnenkort wordt de bedrijvenfilm beschikbaar gesteld via de website van Sportvisserij Oost Nederland.

50-jarig jubileum in de media

Bekijk ook een nieuwsitem op RTV Oost over het 50-jarig jubileum van Sportvisserij Oost Nederland.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.