Kijktip: 'Vele gezichten van de Zevenhuizerplas' (video)

18318
08 dec 2016

In 2017 verschijnt een nieuwe documentaire van Robert Hughan en Arthur Scheijde: 'Vele gezichten van de Zevenhuizerplas'. In deze docu neemt een volwassen snoek je mee op verkenningstocht in dit bijzondere water. Het levert mooie onderwaterbeelden op en je kunt nu alvast de trailer bekijken!

Om zand te winnen voor woningbouw werd in de zeventiger jaren de Zevenhuizerplas tussen Rotterdam en Gouda gegraven. Door het diep uitgraven ontstond een weelderig onderwaterlandschap waarin flora en fauna een gevarieerde biodiversiteit vormen.

Op uitnodiging verkende regisseur en onderwatercameraman Robert Hughan in 2015 de ontstane onderwaterwereld. Direct werd Hughan gegrepen door de meesterlijke schoonheid die hij aantrof. Deze waterpartij heeft zich ontwikkeld tot een leefgebied van allerhande flora en fauna, zowel onderwater als aan de oever. Vissen, vogels en veel soorten begroeiing hebben deze kunstmatige ingreep in de natuur overwonnen en omgetoverd tot natuurschoon.De unieke eigenschappen van dit recreatieve stukje moeder natuur inspireerde tot het maken van een film over de plas. Een snoek neemt u gedurende de vier jaargetijden mee op verkenningstocht door de Zevenhuizerplas. U ziet het natuurschoon vanuit de lucht, op het land, tussen de rietkragen en boven en onder de waterspiegel. De vele gezichten van deze waterpartij waarin recreatieve dagjesmensen in symbiose verkeren met de vrije natuur zorgen voor een boeiende blik achter de schermen van dit natuurspektakel.


Robert Hughan, producent, cameraman, editor en regisseur

Verschillende verkenningsduiken met een camera leidden tot het samenstellen van een team van professionals die hun expertise lenen aan dit project: producent, cameraman, editor en regisseur Robert Hughan, schrijver, producent, editor en artdirector Arthur Scheijde, cameraman, technical support en editor Marcel van der Hulst, bioloog Ton van der Spiegel, drone cameraman René Oudshoorn, cameraman, editor en color grading Stanley Quarré, schrijver en duiker Marion Haarsma, support diver Hans Kortman, geluid & muziek Tim de Haan & Ben van Beugen, webdesign Cor Jordaan, met de voice-over stem van Robert Rosier.

Bron: www.velegezichtenvandezevenhuizerplas.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.