Friederichs en Bakkernes nieuwe bondscoaches junioren zoet

7420
16 dec 2016

Sportvisserij Nederland heeft Dieter Friederichs en Nico Bakkernes aangesteld als nieuwe bondscoaches zoetwatervissen voor junioren. Zij gaan zich de komende jaren inzetten voor de wedstrijdvissende jeugd en talentontwikkeling binnen Nederland. Daarmee is de continuïteit van de U20 en U25 categorieën en de verbreding van de groep bondscoaches gewaarborgd.

Dieter Friederichs

Dieter Friederichs (48 jaar) kennen we als oud-wereldkampioen en deelnemer aan tal van nationale en internationale wedstrijden. De Schinvelder was bijna twintig jaar een van de toppers van Oranje. Deze zomer gaf hij te kennen dat hij stopt als international. Hij wil zich in gaan zetten voor jeugd. “Ik wil helpen om de prestaties van de jeugd naar een hoger niveau te tillen, zodat Nederland nog beter op de kaart komt te staan. Ook wil ik er aan werken dat talenten makkelijker doorstromen naar de senioren”, legt Friederichs zijn motivatie uit. Iemand met zo veel ervaring en kennis van het wedstrijdvissen is voor Sportvisserij Nederland een must have binnen de organisatie. 

Dieter Friederichs


Nico Bakkernes

Samen met Friederichs meldde zich Nico Bakkernes (49 jaar) om het team van bondscoaches te versterken. Een gedreven wedstrijdvisser die zich al langer inzet voor de vissende jeugd. Hij is ook de vader van Jeffrey Bakkernes, het onlangs verkozen Sporttalent van het jaar. Met zijn ervaring als wedstrijdvisser en voetbaltrainer is hij een aanwinst voor de wedstrijdsport.

“Jeugd staat altijd open voor feedback, ze willen zich verbeteren. Dat is het mooie en daarnaast een uitdaging. Ik wil graag samen met Dieter een team smeden dat alles voor elkaar over heeft. Duidelijkheid en plezier zijn daarbij de belangrijkste factoren. Ik heb er echt onwijs veel zin in”, vertelt Bakkernes over zijn keuze. Samen met Friederichs gaat hij de komende jaren de doelstellingen voor de jeugd uit het wedstrijdbeleidsplan “Als Team naar de Top” vormgeven. Natuurlijk door de WK’s die zij vissen, maar ook het jaarprogramma met trainings- en oefenmogelijkheden behoort tot hun activiteiten.

Nico Bakkernes


WK Junioren 2017

“Sportvisserij Nederland is verheugd met het aanstellen van twee bondscoaches van deze klasse. Vol vertrouwen zien wij de wedstrijdvisserij voor de jeugd tegemoet”, aldus een tevreden Willem Raven (Commissaris Wedstrijden Zoet). Te beginnen met het WK Junioren in Ierland komende zomer. Daar is Nederland met twee categorieën (U20 en U25) vertegenwoordigd. Sportvisserij Nederland wenst de nieuwe bondscoaches veel succes binnen hun nieuwe functie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.