Watergeus wint PENN Korpscompetitie

4021
19 dec 2016

De finale van de PENN Korpscompetitie – onder auspiciën van Sportvisserij Nederland – werd afgelopen zaterdag gevist op de Walcherense stranden. En wat een ontknoping werd het. Het team Zeebaars 1 en het team van de Watergeus bleken na de wedstrijd een gelijk aantal punten te hebben behaald. Op basis van de hoogste klasseringen in de competitiewedstrijden trok de Watergeus uiteindelijk aan het langste eind en is de nieuwe Nederlands Kampioen. Het eerste team Westkapelle pakte het brons.

De 170 deelnemers van de 34 teams startten onder bijzonder goede weersomstandigheden aan de wedstrijd. Het parcours staat bekend als lastig. Het diepe water van de vaargeul ligt dichtbij en het is altijd maar de vraag of je niet vastloopt bij het indraaien. Het vereist niet alleen wat geluk, maar ook speciale vaardigheden. Bovendien was het zaterdag springtij en dat betekent een forse stroming wat het vissen niet gemakkelijk maakt.

Podium van de PENN Korpscompetitie na 5 wedstrijden

Veel vis!
De in overvloed aanwezige scharren en wijtingen maakten het een echte werkdag. Uiteindelijk zouden er ruim 2700 vissen worden gevangen en dat is echt heel veel. Het was dus zaak om op tijd op te halen, maar ook niet weer te snel om de vis toch tijd te geven het aas te vinden. Daarbij kwam nog dat de vis niet op elke afstand gevangen kon worden. Dus, zoals bijna elke wedstrijd, was het even zoeken naar de goede tactiek.

In het A-vak maakte Klaas Winter van het team van de Watergeus korte metten met zijn concurrentie door meteen een voorsprong te nemen en deze niet meer weg te geven. Hij ving maar liefst 50 vissen. In de andere vakken ontspon zich een geweldige strijd, want behalve in de top konden meerdere teams nog een plaatsje stijgen.

Meer info
Terug in Westkapelle Herrijst begin het speculeren over de einduitslag. Om 19.00 kwam dan het verlossende woord en bleken inderdaad diverse teams hun kansen te hebben gegrepen. Voor de foto’s, complete uitslag en tussenstand, ga naar www.korpsvissen.nl. Inschrijving voor de competitie 2017 start binnenkort.


Rob Punselie met vangst

    
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.