Hét Visblad online januari (video)

5578
22 dec 2016

Vanaf vandaag valt de nieuwste editie van Hét Visblad bij de abonnees in de bus. In dit januarinummer vind je een leuke mix van winterse visserijen met een hoop tips om vissend de koude maanden door te komen!

We trappen af met de nieuwste aflevering van Visblad TV. In een winterse setting laat Chris Chew zien hoe je tijdens de koude maanden gericht op XXL-baars vist. Aan de oevers van een rivierplas gaat hij aan de slag met shads en ratelplugjes en legt uit hoe deze visserij in zijn werk gaat. Zal het hem lukken een monsterbaars te vangen voor de camera? Check voor het antwoord de video en lees zeker ook het bijbehorende artikel van Hét Visblad voor nog meer tips & trucs.

Bekijk de video:

Peuteren aan zee

Ook aan zee kun je met lichte spinhengels bijzondere vangsten doen. Op het Zuidelijk havenhoofd van Scheveningen laat soortenjager Dirk Temmink zien dat sommige vissoorten dichterbij zitten dan je denkt. Peuterend tussen de blokken weet hij een flink aantal slijmvissen en gehoornde slijmvissen te haken. Dirk vertelt je precies hoe je deze prehistorisch ogende vissen recht onder je voeten kunt vangen.


Gewoon onder je voeten

Jeugdige vissers

In zowel de witvis- als de roofvisreportage van deze editie staat de jeugd centraal. Zo kijken we een dagje mee over de schouders van de jongste ploeg in de EVEZET Nationale Teamcompetitie: het team van HV De Watergeus. Dit team bestaat voor het grootste deel uit junioren en vormt een hechte groep van enthousiaste jongens.

Ook populair onder jongeren is streetfishing. In deze discipline worden landelijk en regionaal steeds meer wedstrijden georganiseerd. Hét Visblad nam in Zaandam een kijkje bij de winterwedstrijd van Sportvisserij MidWest Nederland. Enkele fanatieke deelnemers deelden daar hun belangrijkste streetfishing-tips met ons.


Streetfishen blijft ongekend populair

Loodvervangers maken

Met het oog op het verduurzamen van de sportvisserij stappen steeds meer karpervissers over op loodvervangers. Dat deze werpgewichten helemaal niet duur hoeven te zijn, bewijst Wouter Beyer. In zijn artikel legt hij je stap voor stap uit hoe je heel eenvoudig en snel kiezels omtovert tot een onderdeel van je montage. Beter voor milieu en portemonnee, én een perfecte klus voor de wintermaanden!

Na een dagje klussen met loodvervangers of vissen op grote baars kun je onderuit gezakt achter de televisie plaatsnemen. Vanaf 6 januari krijg je namelijk elke week een kijkje onder water in de nieuwe televisieserie ‘Wildernis onder Water’. In Hengelsport en Maatschappij blikken we met tv-producente Leontine van de Stadt vooruit op deze schitterende beelden. Check hier de trailer:


Nog veel meer

Natuurlijk staan er nog veel meer leuke en interessante artikelen in het januarinummer van Hét Visblad. Zo besteden we in de rubriek Wedstrijdvissen ruim aandacht aan het eerste topsportgala van Sportvisserij Nederland. Verder geeft gedeputeerde Cees Loggen in Spraakwater zijn visie op de waterrecreatie in Noord-Holland. En in Vis TV Backstage blikken we vooruit op de aflevering waarin Ed en Marco gaan roofvissen in hartje Dordrecht.

Vanzelfsprekend zijn ook de overige rubrieken – Wist je Dat?, Haring of Kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral – weer van de partij. Kortom, veel leesplezier!

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.