Hét Visblad online februari (video)

6336
26 jan 2017

Koning Winter is nu dan écht gearriveerd. Gelukkig valt vanaf vandaag het februarinummer van Hét Visblad bij de abonnees op de deurmat. Zo heb je op ijskoude dagen in ieder geval genoeg te lezen. En wil je toch de kou trotseren, dan geven de winterse reportages je in elk geval volop inspiratie.

In de nieuwe Visblad TV staan polderkarpers centraal. Voor Robin de Ronde vormt de winter dé perfecte tijd om te pennen op karper. De vis verzamelt zich in januari, februari en maart op hun winterverblijfplaatsen, waar je ze heel gericht kunt bevissen. Benieuwd naar dé hotspots voor ijskoude winterschubs en -spiegels? Check dan snel deze nieuwe aflevering van Visblad TV! Lees trouwens zeker ook het bijbehorende artikel voor nóg meer tips.Verspreid voeren

Nog zo’n doorgewinterde karpervisser is Marco van Wijk. Zolang hij karpers blijft vangen, vist hij door. Zijn aanpak is echter anders dan die van de meeste wintervissers. Tijdig beginnen en heel verspreid voeren is zijn tactiek voor de koude maanden. Marco vangt het hele jaar door, dus laat je inspireren door zijn verrassende aanpak. In het karperartikel legt hij tot in detail uit hoe hij te werk gaat.


Winter of niet, Marco van Wijk blijft vissen én vangen.


De haven in

Ook snoeken vind je trouwens vaak op vaste winterstekken. Vooral jachthavens zijn een geliefde overwinterplaats voor Esox lucius. Ze volgen simpelweg de scholen witvis die in de havens beschutting zoeken. Doodaas is daarbij dé methode om een passieve wintersnoek tot een aanbeet te verleiden. Hoe je effectief kunt zijn in jachthavens, lees je in de roofvisrubriek van deze maand.

Vader en zoon

Dat de witvis in de winter samenschoolt – en daardoor goed te vangen is – hoef je Ed Stoop (64) en zijn vader Aat niet meer uit te leggen. Stoop senior heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 91 jaar en vist nog bijna elke dag! Voor de witvisreportage gaan vader en zoon een dagje samen vissen in Maassluis voor een prachtig portret van pa Stoop.
Ook Angelo Hofman en zoon Nigel trekken er graag samen op uit. Nigel is pas 11 jaar en al een bloedfanatieke wedstrijdvisser. Aan hun favoriete zeevisstek in Terneuzen geven vader en zoon de nodige tips & tricks voor de winterse zeevisserij op deze Zeeuwse hotspot.


Stoop senior (91) en junior (64) weten hun visjes nog steeds te vangen. 


Nog veel meer

Uiteraard staan er nog veel meer leuke artikelen in de nieuwe editie van Hét Visblad. Zo gaan we op bezoek bij Cor Spinhoven: ’s lands bekendste hengelbouwer. Eind februari gaat hij met pensioen en in de rubriek Spraakwater blikken we met hem terug op 40 jaar ’hengels bakken’. In Hengelsport & Maatschappij laten we aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden zien wat het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden voor jou en jouw hengelsportvereniging kan betekenen.


Na 40 jaar 'hengels bakken' gaat mister C.J.W. Cor Spinhoven met pensioen.

Ook de overige rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra én de column van Sjaak Bral ontbreken uiteraard niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.