Nieuwe cursus 'Vakbekwaam Visgids'

5340
10 feb 2017

Dit voorjaar lanceert Sportvisserij Oost-Nederland de nieuwe cursus Vakbekwaam Visgids! De cursus is bedoeld voor ondernemende en passievolle sportvissers, die zelfstandig willen gaan werken als visgids. De cursus wordt mede gegeven door vakbekwame docenten en zeer bekende namen uit de karper-, witvis- en roofvisvisserij zoals Roelof Schut, Stefan Altena en Wim Russchen.

De cursisten krijgen tijdens de cursus praktische vaardigheden en theoretische kennis mee. Daarnaast is er veel aandacht voor gastheerschap, bedrijfsvoering, materialen en technieken, communicatie en ondernemerschap. Waar zie jij als visgids de kansen?

Het potentieel van de hengelsport is enorm. Jaarlijks gaat er 800 miljoen euro om in de hengelsportsector. Alleen al in de drie noordelijke provincies zijn er meer dan 150.000 mensen die jaarlijks een hengeltje uitgooien. De meesten van deze vissers zijn recreatieve vissers. Ze vissen tijdens een dagje uit, een weekendje weg of in de vakantie.

Voor deze recreatieve vissers draait het vissen vooral om een stukje outdoorbeleving, het buiten zijn en de spanning en ontspanning van het vissen zelf. In de praktijk is het voor deze mensen echter nog weleens lastig om vis te vangen. Waar zit de vis, wanneer zijn ze te vangen en welke techniek(en) werken goed? Een goede visgids kan helpen bij dit soort vragen.


Een visgids kan sportvissers bijvoorbeeld laten kennismaken met het snoekbaarzen.

Volop kansen


In samenwerking met de op te leiden visgidsen willen we de recreant, toeristische ondernemers en visgidsen bij elkaar brengen. Met de outdoorbeleving, de natuurbeleving en het dagje-uit-gevoel dat het vissen met zich meebrengt, liggen er wat ons betreft volop kansen voor de samenwerking met andere (recreatie)ondernemers, gebiedspromotie en het ontwikkelen van arrangementen en dagactiviteiten.

Uiteraard kan de visgids zelf invulling geven aan zijn vak door zich te specialiseren in zijn eigen favoriete visserij. Daar waar gewenst zal Sportvisserij Oost-Nederland ook na de cursus ondersteuning op maat bieden.

Cursus


De kosten voor deelname aan deze 9-daagse cursus bedraagt € 350,-- per cursist. De cursus wordt aangeboden in de maanden juni en juli en wordt grotendeels gegeven in Zwolle. Hou de website van Sportvisserij Oost Nederland en hun Facebookpagina in de gaten, begin maart start de inschrijving!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide