Hét Visblad online maart (video)

6021
23 feb 2017

Vanaf vandaag wordt het maartnummer van Hét Visblad bij de abonnees bezorgd. Deze nieuwe editie staat vol met interessante reportages over vernieuwende visserijen.

We beginnen natuurlijk met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Roofvisser Anthony Smit neemt ons mee naar een schitterend natuurgebied onder de rook van Amsterdam. De missie: snoek vangen met grote softbaits. Gewapend met shads van 20 tot wel 40 centimeter bestookt deze kunstaasvisser de poldersloten. Benieuwd of zijn aanpak snoek oplevert? Check dan snel de video:


Nepwormen en levende maden

Van mega-rubber gaan we naar het finesse vissen met de Neko rig, oftewel kunstwormen. Jan-Willem Wijers zet deze techniek – die oorspronkelijk uit Japan komt – graag in voor baars en snoekbaars. Omdat de Neko rig hier nog vrij onbekend is, vangt Jan-Willem meer en grotere vis. Van nepwormen naar kronkelende maden. Hét Visblad neemt in de witvisrubriek een kijkje bij de grootste madenkwekerij van Nederland.


Nieuw in Nederland: de Neko rig.


Groningse wijting en methodkarper

Er gaat niets boven Groningen? Echt wel! Aan de Eems-Dollard stappen we aan boord bij zeevisser Tom van der Meer. Hij laat zien dat je in dit unieke en afgelegen gebied heel goed kunt zeevissen.
In de karperrubriek duiken we deze keer de woonwijk in. Bente Morsch pakt het daar net even anders aan dan andere karpervissers. Door met de methodfeeder actief de winterstekken af te vissen is hij bijzonder succesvol. In het artikel vertelt Bente hoe ook jij deze techniek met succes kunt inzetten.


Bente Morsch zet zeer succesvol de methodfeeder in.


Tweede Kamerverkiezingen

Weet je nog niet op welke partij jij als sportvisser gaat stemmen op 15 maart? Lees dan ook zeker de rubriek Spraakwater. We geven daar een overzicht welke partijen zich de afgelopen vier jaar wel en niét hebben ingezet voor de sportvisserij.

Uiteraard ontbreken ook de andere rubrieken niet. Zo blikken we in Vis TV Backstage alvast vooruit op het nieuwe seizoen Vis TV dat op zondag 5 maart begint. In Hengelsport & Maatschappij gaan we langs bij het nieuwe hoofdkantoor van Shimano op de prestigieuze Tech Campus in Eindhoven. En natuurlijk lees je in Visnieuws de laatste nieuwtjes uit hengelsportland.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.